Izbornik Kosova: Iznenađen sam što se igrala utakmica, pokazalo se da su vaši igrači svjetskog ranga, oni ne pucaju pod pritiskom u tim situacijama

Foto: fah

Hrvatska je uz puno muke u dva dana svladala (1:0) Kosovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znali smo da će biti teška utakmica, očekivali smo ovakav scenarij, da će Hrvatska dominirati. Veći dio susreta morali smo igrati bez lopte, igrali smo protiv odlične reprezentacije i na to smo bili spremni. Bili smo svjesni da nećemo imati puno prigoda, svoje u takvim situacijama onda morate iskoristiti. Opet, po meni je ovo naša najbolja igra u ovim kvalifikacijama” rekao je izbornik Kosova Albert Bunjaki.

“Prekidi su sastavni dio nogometa, mi smo na taj način primili gol. Bolno je 15 minuta prije kraja primiti gol na takav način, ali sam uvjeren da smo igrali na visokoj razini. Čak i većoj nego što smo očekivali. Možda je na to utjecala i prva utakmica koju smo izgubili 6:0, pa sada nismo Hrvatskoj davali previše prostora”, kaže on.

“U organizacijskom smislu nam je ovo bilo naporno, tek u 9 sati ujutro smo saznali da će se igrati utakmica. Bilo je jako teško i nama i Hrvatskoj pripremiti se za utakmicu. Evo, mi odmah sada putujemo za Ljubljanu, pa onda letimo za Tiranu. A već za dva dana čeka nas nova utakmica. No, svima smo dokazali da napredujemo, mlada smo reprezentacija, ali skupljamo iskustvo”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iskreno, iznenađen sam što se igrala utakmica, jako će igračima biti teško spremiti se i rekuperirati za drugu utakmicu. Očekivao sam drugačiju odluku od Fife i Uefe, do jučer navečer sam bio siguran da se utakmica neće igrati. Svi smo ostali iznenađeni ovakvom odlukom”, ispričao je, prenosi Goal.

“Hrvatska me iznenadila strpljenjem, mi smo htjeli držati ‘nulu’ što dulje, a vjerovali smo da će naš domaćin u polako postajati nestrpljiva. Ali, vidi se kako vaši igrači imaju to iskustvo, oni su u 75. minuti igrali kao na samom početku. To su igrači svjetskog ranga, oni ne pucaju pod pritiskom u tim situacijama”, poručio je.

“Moj put u Kosovu počeo je davno, a sada smo u roku osam mjeseci napravili velike stvari, no boli me srce što još nismo upisali nijednu kvalifikacijsku pobjedu. I svi vjerujemo da će to biti već protiv Finske. Meni će Kosovo i dalje biti prioritet, moguće da ću se brzo povući. Ali, prije toga želim Kosovu donijeti jednu pobjedu. Mi nemamo ni stadion, ne igramo na svom terenu, nije nam lako. No, rastemo” završio je Bunjaki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.