Izbornik Španjolske: ‘Ne krijem, vjernik sam i bez Boga ništa u životu nema smisla’

Foto: fah

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis de la Fuente Castillo u razgovoru za Copu, medijsku kuću Španjolske biskupske konferencije, vođenom tijekom Europskog nogometnog prvenstva rekao je da znak križa kojeg čini prije početka svake utakmice “nije praznovjerje, nego vjera.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje ima li kakvih običaja prije utakmica, de la Fuente je odgovorio: “Nemam. Učinim znak križa prije početka, ali to je vjera”, kazao je de la Fuente dodavši: “Imam vjeru”.

De la Fuente je u nekoliko drugih navrata otvoreno govorio o Bogu i vjeri navodi CNA,. Tako je u listopadu prošle godine u razgovoru za španjolski list El Mundo, na novinarsko pitanje da dadne jedan razlog za vjerovati u Boga kazao:

“Bez Boga, život ne bi imao smisla. To je nešto što se mora živjeti, mora vam se objasniti. Religiozan sam jer sam to odlučio biti. Dolazim iz religiozne obitelji, ali kroz život sam imao mnogo sumnji i bio sam daleko od vjere. Ali u nekom trenutku svog života, odlučio sam ponovno osloniti se na Boga u svemu što radim. Ne postoji jedan, nego tisuću razloga za vjerovanje u Boga. Bez Boga ništa u životu nema smisla.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ne odstupa od svojih stavova jasno je rekao i u intervjuu za El Periódico u kojem je istaknuo da moli svaki dan i da ima “dobar odnos s Bogom”, piše HKM.

“Zato mu se utječem, i molim svetog Fermina i Djevicu od La Vege da nam pomognu, da budu blizu”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.