Je li Dani Olmo izgubljen za hrvatsku nogometnu reprezentaciju?

Foto: fah

Prema svemu sudeći najbolji igrač Dinama, mladi Španjolac Dani Olmo, sve je dalje od hrvatske nogometne reprezentacije. Drugim riječima, kad uskoro napusti Maksimir Olma će sa Zagrebom i Hrvatskom vezati samo uspomene, doduše, prekrasne uspomene na jednu sjajnu europsku sezonu i činjenicu da su Modri nakon pola stoljeća prezimili u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji tvrde kako je mladi španjolski reprezentativac, Dani Olmo, sve bliže danu kad će zaigrati za A reprezentaciju bivših svjetskih prvaka, s druge strane Olmo je u procesu ishodovanja hrvatskog državljanstva, naravno, to je ujedno i preduvjet da bi Olmo eventualno u budućnosti zaigrao za Vatrene. No, ako odigra i jednu utakmicu u dresu A reprezentacije Španjolske hrvatska reprezentacija postat će izgubljena priča za darovitog Španjolca, koji ove sezone briljira te se prometnuo, iako vrlo mlad, kao vođa ovog Dinama.

Marca, pozivajući se na svoje izvore, otkriva kako će se glede Olma sve nepovoljno odviti za izbornika Zlatka Dalića i hrvatsku nogometnu reprezentaciju, unatoč nastojanjima HNS-a.

Podsjetimo, Olmo je jedan od sedam igrača iz španjolske U-21 vrste, koji je već bio i u kampu seniorske reprezentacije. Tamo bi se, kako piše Marca, mogao nalaziti na svakom okupljanju, Španjolci pozorno prate igre Olma kako u HNL-u, tako su pratili i u Europskoj ligi ove sezone. Navodno španjolski izbornik Luis Enrique računa na Olma, poziv za A selekciju mogao bi Olmo dobiti već za utakmice u lipanjskom ciklusu kvalifikacija za EURO 2020. Enrique je tek djelomično promijenio Furiju, pomladio, a Olmo bi u budućnosti mogao postati i jedan od nositelja igre ponajbolje europske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.