Jeličić: Kalinić je pokazao da nije svjestan svoje odgovornosti

Foto: snimka zaslona

Joško Jeličić nakon odlaska s HRT-a je emisiji Studio HNL na MaxSportu komentirao grozan tjedan za hrvatske klubove u europskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Osijeku

Što se tiče rostera Osijekove momčadi, mislim da je tu najviše odgovoran njihov sportski direktor. To je u redu ako je dobio takve ovlasti. Meni je fascinantno bilo prije izvođenja kaznenih udaraca kad su se okupili igrači Osijeka. Mislim da se većina njih još nije poljubila ni obrijala.

To pokazuje koliko je loše sportski direktor reagirao u ključnom dijelu sezone. Jasno je da nije mogao zadržati Miereza, ali generalno se moralo pametnije. Kod Coppitellija se vidi proces na terenu, oni će sigurno rasti, to je proces koji će trajati, ali vidi se ideja i igra.

O Rijeci

Neću reći da bi Rijeka prošla da je ostao Sopić, ali mislim da je tajming svejedno promašen i da je uzdrmao svlačionicu. Poštujem Miškovića i trofeje, on je vlasnik i ima pravo smijeniti trenera kad god želi i zašto želi. Ipak, ne volim kad je netko licemjeran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba povući paralelu s Jakirovićem i njegovom situacijom lani, koju je Mišković nazvao sramotnom. Nije ovo ništa bolje. Čovjek nije izgubio utakmicu, a ti ga gurneš niz štenge… I sve OK, imaš pravo na to, ali onda nemaš što govoriti Jakiru.

O Hajduku

Ne bih pričao samo o posljedici. Posljedica je prelijevanje na teren onoga što se događa zadnjih 13 godina. Vidjeli ste lani kod Dinama kako klub izgleda kad ima unutarnje probleme. U Hajduku postoji način upravljanja u kojem je Nadzorni odbor glavni, jedini takav klub na svijetu. Imaju najveće ovlasti, a bježe od odgovornosti. Sustav je kao demokratski, a po svemu podsjeća na socijalizam.

Apsurdno je da ovako izgleda najskuplja svlačionica u povijesti Hajduka. Nikola Kalinić, sportski direktor Hajduka… Citirat ću Abrahama Lincolna: “Bolje šutjeti i biti smatran glupim nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.” U intervjuu je pokazao da nije svjestan svoje odgovornosti. Jasno je dao poruku igračima da nisu za Hajduk, ali su tu zbog visine ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je jako loša komunikacija. Ja ovdje mogu reći da je Dinamo apsolutni favorit, kao što sam i rekao, ali on to ne smije reći. Mora odašiljati puno drugačije poruke. Zato mislim da nije dorastao ovom poslu.

Ako je proces svake godine isti, 13 godina imaš kružni tok i svake godine moraš nešto mijenjati. Po meni Nadzorni odbor ne smije imati takve ovlasti. Tko tu ti ljudi? Ne preuzimaju odgovornost, a utječu. Te stvari treba mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.