Jeličić: Naslov Rijeke sjajna je stvar za Modre, jer u ovakvom stanju nisu konkurentni za Ligu prvaka, pa čak ni za Europsku ligu

Foto: HRT

Prvi naslov Rijeke u povijesti nakon 71 godine čekanja, osiguran kolo prije kraja prvenstva, bio je glavna tema emisije Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka od početka sezone igra na visokom nivou. Rekao bih da je ključan moment sezone bila pobjeda nad Dinamom 5:2 na Rujevici u rujnu, kad su sami igrači Rijeke prepoznali da imaju kvalitetu potrebnu za naslov, rekao je Joško Jeličić.

Tvorac svega ovoga Damir Mišković se nije razbacivao izjavama, išao je korak po korak, s infrastrukturom i jasnom hijerahijom, sve ono što je bitno za funkcioniranje zdrave sredine, dodao je.

Kod Rijeke se sve zna, jasna je hijerahrija, sportski dio priče prepušten je treneru, navijači su uz svoju ekipu, imamo tu simbiozu. Zasluženo su prvaci. Svi koji prate našu ligu znaju kakav je taj čovjek Matjaž Kek kao osoba, velik radnik. Sustav rada je jasno postavljen. Ne ide mu u prilog velika fluktuacija igrača, jer klub mora egzistirati. Samo Maleš je ostao iz 2014. godine, nisam ni to siguran. Većina tih igrača nije bila na ovom nivou na kojoj su danas. To je Kekova veličina, sustavom je sjajno maskirao manjke i pojačao vrline svojih igrača, objasnio je Rijekin uspjeh dodatno Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na Dinamo: Dinamo je ovu sezonu odigrao loše, no nije Rijeka prvak jer je Dinamo bio loš nego zato što je Rijeka bila najbolja. Na Maksimiru su puno toga ove sezone napravili krivo. Prijašnjih godina su neke stvari uspijevali zamaskirati individualnom kvalitetom, no ove sezone naletjeli su na momčad koja je točno znala što može i što želi i nisu imali šanse. Odmah su na početku sezone prodali Roga i Pjacu, taj hendikep nisu uspjeli nadoknaditi. S druge strane, nakon odlaska Mamića, došao je jedan trener, pa odmah drugi. Puno toga u Dinamu nije napravljeno kako treba, no mislim da na Maksimiru ne trebaju očajavati, mislim da je ovaj naslov Rijeke sjajna stvar za Modre, naime ovakav Dinamo ne samo da nije konkurentan za Ligu prvaka, već nije ni za Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.