Josip Brekalo, strijelac trećeg gola za Vatrene: ‘Bit će to jedna druga Hrvatska, nadam se da će nas navijači moći bodriti’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je 3:0 Maltu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se igrati sljedeće godine u Kataru. Hrvatska je, bez obzira na uvjerljivi rezultat, do kojeg je došla golovima Perišića, Modrića i Brekala, teže od očekivanja došla do nova tri boda, kojima je nakon tri kola preuzela vrh ljestvice s istim brojem bodova koliko i Rusija, ali i boljom gol razlikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice strijelac prvog, vjerojatno i najvažnijeg, gola Ivan Perišić je kazao:

“Bilo je teško, vidjeli smo svi u sve tri utakmice da nešto fali, ali mi smo poznati po tome da nismo na nivou cijele kvalifikacije. Nema straha za nas kada dođe turnir i kada ćemo imati vremena za malo odmora i pripreme. Problem su kvalifikacije kada trebamo izvući što više”, rekao je Perišić te se kratko osvrnuo i na ostale rezultate u skupini:

Ne smijemo gledati druge, moramo se koncentrirati na sebe. Sada se okrećemo klubovima, idemo završiti sezonu na najbolji mogući način, a onda se pripremiti za Euro“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu protiv Malte, nova tri boda na kontu, komentirao je i strijelac trećeg gola za Vatrene, Josip Brekalo.

“Pobijedili smo možda i teže od očekivanog. Prvo poluvrijeme nismo našli rješenja da dođemo do njihovog gola, ali znali smo da oni to ne mogu pratiti 90 minuta. Krenuli smo u visokom ritmu, napali njihov gol i tri boda su tu”, kazao je na početku Brekalo, nakon čega je nastavio:

“Moje mišljenje je da nemamo dovoljno rješenja protiv ekipa koje se povuku i brane. Mislim da moramo biti raznovrsniji, s više ideja prema golu. Slovenija nas je iznenadila pa se uvukla neka nervoza. Utakmica protiv Cipra je bila slična današnjoj, nismo imali mnogo rješenja, ali evo, pobijedili smo zadnje dvije utakmice i na kraju smo prvi u grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujem da ćemo izgledati puno bolje kad budemo imali dva tjedna da se pripremimo i uigramo. Euro je veliko natjecanje, nadam se da će nas navijači moći bodriti i da će to biti jedna druga Hrvatska. Sve u svemu, prvi smo u grupi i moramo dalje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.