“Junaci našega doba”: Ključ je ono što se kasnije snimalo s igračima

Foto: snimka zaslona

Dokumentarni serijal “Junaci našega doba” o nastupu hrvatske izabrane vrste u Rusiji prati svih sedam odigranih utakmica kao i nezaboravan doček u domovini. Prva, od pet, epizoda na rasporedu je danas od 20.05 na Prvom programu HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova serija prati svaki korak Vatrenih od trenutka dramatičnih, već gotovo izgubljenih kvalifikacija do finalne utakmice u Moskvi.

Scenaristi su Ivan Blažičko i Mislav Brcko, a redatelj Zlatko Mijoč.

– Tu ima dosta materijala iz Rusije, koji još nisu viđeni, ali ključ je ono što smo kasnije snimali s igračima. Njihove razgovore i sjećanja na karijere prije i poslije Svjetskog prvenstva, rekao je Blažičko gostujući u Dobro jutro, Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bili smo uz reprezentaciju u Rusiji, snimali smo tamo bez obzira na to bili mi ispali u prvom krugu ili otišli do kraja.

– Nismo iskoristili sve prednosti tog uspjeha, hrvatski nogomet nije dobio ono što je zaslužio srebrom na Svjetskom prvenstvu. Milijarda i sto milijuna ljudi je bilo uz male ekrane kad se igrala finalna utakmica. Hrvatski nogomet nije dobio gotovo ništa od toga, osim strahovitog ugleda u svijetu. Dan danas nema kampa, ključne su riječi izbornika Dalića koji kaže da to nismo iskoristili, rekao je, između ostalog u razgovoru, Blažičko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.