Juranović i Petković uoči Argentine: Nećemo se fokusirati samo na Messija

Doha, 11.12.2022 - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije u trening kampu Al Ersal 3 u Dohi. Na slici Josip Juranović i Bruno Petković. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Uoči polufinalnog okršaja Hrvatske i Argentine na Svjetskom prvenstvu u Kataru s novinarima se u kampu Vatrenih u Dohi druže Josip Juranović i Bruno Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nemamo neki plan i nemamo još individualno ideju za zaustaviti Messija. I u prošlim navratima kad smo igrali s jako dobrim ekipama, s jako dobrim individualcima, ekipa je bila ta koja je zaustavljala, tako da ne vjerujem da ćemo imati posebni plan kako zaustaviti samo jednog igrača. Argentina je reprezentacija koja ima jako puno dobrih igrača i nećemo se fokusirati samo na jednoga, rekao je u uvodu Petković koji je komentirao i plasman Maroka u poluzavršnicu.

– Možda je bilo dosta podcjenjivanja našeg prvog rezultata, neriješenog protiv Maroka od strane hrvatskih medija, ali i tada smo znali i govorili da je to jedna jako dobra reprezentacija i da su zasluženo tu gdje jesu. Vjerujem da je to ogroman uspjeh za afričku reprezentaciju.

Talijanski novinar upitao je Petkovića kako to da nije uspio u Italiji gdje je proveo neko vrijeme.

– Neću trošiti previše vremena da komentiram neke stvari koje nisu vezane za SP i za reprezentaciju. To je nešto što je iza mene, jedan period u kojem nisam puno toga pokazao, ali sam jako puno naučio, tako da ću se zadržati na tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja je tajna hrvatskog uspjeha?

– Tajna je to što smo svi zajedno, kao obitelj, svi dišemo jedan za drugoga, od prve do zadnje minute, rekao je Juranović.

Hrvatska je prošla na penale protiv Japana i Brazila, a i ranije, koja je tajna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jako puno ljudi koji se ne bave profesionalnim nogometom zna puknuti penal, ali razlika je mentalna mirnoća u takvim trenucima, gdje si pod ogromnim pritiskom. Naravno da je puno lakše kad imaš odličnog vratara u kojega se možeš pouzdati, koji ti jako olakša život, ali ekipa koja zadrži mirnoću u takvim trenucima ima stvarno ogroman karakter, kaže Petković.

Novinara RAI-ja zanimalo je je li gol Brazilcima Petkoviću najvažniji u karijeri.

– Normalno da je ovo najvažniji gol u mojoj karijeri, ne shvaćam to kao nikakvu osvetu. Igram za svoju reprezentaciju, predstavljam svoju zemlju, to je nešto što ti ostaje za cijeli život, što ćeš pričati svojoj djeci.

Juranovića su upitali o razlici u igri Hrvatske i Argentine što misli o veznom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Marcelo, Kova i Luka, to je najbolji hrvatski vezni red i ne znam kad će se to ponoviti. Kad njima dodate loptu to je sigurnije nego vaš novac u banci. Kad s njima igrate sve je lakše, jednostavno imam sreću da dijelim teren i svlačionicu s njima, prikupljam znanje i jako sam sretan što sam tu. Želimo usrećiti naše, želimo doći doma ponosni, uzdignute glave, a to žele i Argentinci. Mi smo mala zemlja, ali s velikim srcem, rekao je Juranović.

Kako igrati protiv Argentinaca zanimalo je francuskog novinara.

– Iskreno, ne trebamo se bojati nikoga, moramo gledati sebe, pogledat ćemo analizu s izbornikom i odlučiti što i kako ćemo igrati, rekao je Juranović, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.