Kad Aleksandar Vučić dijeli lekcije: Neki začetnici nereda u Beogradu pred sucem se branili šutnjom, prijete im drakonske kazne…

Foto: Snimka zaslona/Telegraf.rs

Nakon nevjerojatnih  nereda u Beogradu huligani su stali pred suca te su se branili šutnjom, dok je tužiteljstvo tražilo da im se odredi pritvor zbog opasnosti od bijega, a onda i utjecaja na svjedoke te uznemirenosti javnosti. Prijete im drakonske kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, idemo redom…

Hrvatski državljani su osumnjičeni za izazivanje nereda u Beogradu tijekom utakmice Partizana i Crvene zvezde, a danas su izašli pred Više javno tužiteljstvo u Beogradu. Ispitano je pet osumnjičenih, navela je to glasnogovornica tužiteljstva Tatjana Sekulić,  šesti je još u bolnici. Pritvor je predložen za svu šestoricu, navode srbijanski mediji.  Recimo kako će o prijedlogu za pritvor u narednim satima odlučiti će sudac Višeg suda u Beogradu.

Inače, svi se terete za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksandar Vučić zaboravio…

Inače, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, kako smo već pisali, komentirao je nerede na stadionu Partizana u Beogradu te je, između ostaloga. rekao:

”To što ste Hrvat ili građanin Hrvatske ne oslobađa vas od prekršajne i krivične odgovornosti. Oni koji su sudjelovali u tome za svoja zlodjela itekako će odgovarati…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da Vučić niti jednog trenutka nije komentirao činjenicu da na svakoj utakmici Crvene zvezde Delije istaknu srpsku zastavu na kojoj je ćirilicom napisan Vukovar te tako poručuju kako je Vukovar ”srpski grad.” Otprilike tvrde isto ono što je rekao i bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nakon što je stupio na dužnost. Zar nered nije sam po sebi kada se se svojataju gradovi susjednih suverenih država ili kada se veličaju notorni ratni zločinci poput Ratka Mladića?

Aleksandar Vučić i vezanje…

”Uhićeno je više ljudi, šest ili sedam, a znači veći broj je bio prisutan iz Hrvatske. Neki od tih ljudi već su počeli govoriti o tome kako su oni dobili novac, koliko novca… Nadležna tijela će o tome govoriti. Te kriminalce je netko pustio s lanca, sada je vrijeme da ih netko privede pravu ili, ukoliko hoćete metaforično, da ih malo priveže i da ne ugrožavaju više ne samo fizički integritet drugih, već i da ne sudjeluju u mnogo težim stvarima…’‘, poručio je Aleksandar Vučić, koji je mnogima ostao u sjećanju kada sa snimke iz 1995. godine kao je kao član Šešeljeve radikalne stranke došao u Glinu kako bi poručio da će taj gradić na Banovini ”uvijek ostati srpski.” Kad smo već vezanja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova snimka

Spomenimo kako se pojavila nova snimka na kojoj se vidi na koji su način huligani privođeni. Snimka pokazuje da su neki od njih jedva stajali na nogama tijekom privođenja. Očito su itekako stradali u obračunima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.