Jedan od najboljih rukometaša svih vremena hvali Červara: Prošlo je desetak dana od kada je s ‘Linom gotovo sve dogovoreno’

Foto: fah

Prošlo je već desetak dana od kada je ”navodno sve dogovoreno” s Linom Červarom, koji bi poslije smjene Željka Babića preuzeti klupu hrvatske rukometne reprezentacije. Zoran Gobac bio je u Skoplju i dao ponudu najuspješnijem hrvatskom rukometnom izborniku svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Linu su navijači, za Linu su mahom i bivši te sadašnji igrači, tako Zlatko Saračević, bivša velika rukometna zvjezda, bez razmišljanja tvrdi da bi Červar trebao biti prvi izbor, a svi drugi ako s njim dogovor ne uspije. Pun hvale na račun Line Červara je i najbolji makedonski rukometaš svih vremena, legendarni Kiro Lazarov, igrač koji su srušio mnoge rekorde, a one koje je postavio malo će tko uspjeti oboriti.  Kiro će od ljeta igrati u Francuskoj, zemlji svjetskih rukometnih prvaka, u Nantesu, klubu bez velike rukometne tradicije, ali i klubu koji ima ambicije. Kad smo već kod Nantesa spomenimo kako je svojedobno u Nantesu, ali, naravno, nogometnom klubu, trener bio Miroslav Ćiro Blažević.

No, vratimo se rukometu, Lazarov je dao opširan i zanimljiv intervju za Balkan Handball, izdvojit ćemo tek nekoliko razmišljanja igrača koji uvijek ima nešto za reći, koga, s obzirom na reputaciju, vrijedi čuti, poslušati, Kiro i bivši igrač RK Zagreba. Naravno, hrvatske navijače najviše zanima što makedonska sportska legenda misli o Lini Červaru, ali i budućnosti rukometa u njegovoj domovini.

” Makedonija je krenula u pomlađivanje uz potporu iskusnijih igrača. Naš izbornik zna dobro što radi i što hoće. Dobro je da je Červar prošao puno toga u svojoj karijeri pa ga ne mogu poljuljati naš mentalitet i zlobni komentari nakon jedne loše utakmice. Imamo glavu i rep i treba biti miran i strpljiv. Rezultat će doći, i ne samo rezultat, nego i sigurna budućnost za idućih 15 godina. Ovaj projekt samo treba pozdraviti. Sve te igrače je Lino pronašao, strpljivo radio s njima i dalje radi”, rekao je Kiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je Červar trenirajući u Makedoniji, kao klub Metalurg, tako i reprezentaciju spomenute zemlje, stekao brojne pobornike. Lino se predanim radom odužio svojim makedonskim prijateljima.  Kiril Lazarov želi ostanak Červara u reprezentaciji Makedonije, dok s druge strane Hrvati se nadaju povratku legendarnog trenera u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.