Kako će reagirati iz Madrida? Barcelona traži da joj se dodijeli naslov prvaka Španjolske

Foto: fah

Globalna epidemija koronavirusa zaustavila je brojna sportska natjecanja diljem svijeta. Prekinuta su, otkazana ili odgođena nacionalna prvenstva. U utorak se očekuje i konačna odluka UEFA-e glede sudbine Lige prvaka, Europske lige, ali i Europskog nogometnog prvenstva, koje bi se trebalo igrati od 12. lipnja do 12. srpnja ove godine. Kako sada stvari stoje Europsko prvenstvo moglo bi biti odgođeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, još uvijek se ne zna što će biti s nacionalnim prvenstvima, teška je situacija i u Španjolskoj. Naime, u španjolskom prvenstvu ostalo je jedanaest kola prije kraja, Barcelona je trenutno na vrhu Primere, a upitno je hoće li se prvenstvo uopće i završiti, iako je više onih koji smatraju da će s dolaskom sunčanih dana sve krenuti nabolje i da će pandemija koronavirusa jenjavati.  No, u slučaju da se ipak prvenstvo Španjolske ne nastavi Barcelona, koja je nedavno poražena u velikom derbiju na Santiago Bernabeu od Reala, traži da joj se dodijeli naslov.

Kako piše katalonski sport Barca ima nekoliko argumenata za takav zahtjev.

“Barcelona će zatražiti naslov prvaka. Katalonski klub ima nekoliko argumenata. Prvi je da je već odigrano više od 70 posto Primere, a drugi da je Barcelona na pola sezone nakon 19 kola bila vodeća s 40 bodova. Tada bi zimski dio sezone bio jedini koji bi se računao i Barcelona bi bila prvak”, piše  Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, iz Madrida će teško prihvatiti takvu opciju budući da bi ona najviše pogodila Real koji vodi mrtvu trku s Barcelonom te zaostaje samo dva boda. Real ima i puno bolji raspored do kraja prvenstva od aktualnog španjolskog prvaka.  Još je nekoliko argumenata na strani kraljevskog kluba, naime, u povijesti španjolskog nogometa nije se dogodilo da se prvenstvo definitivno prekine nakon samo pola odigranih utakmica. No, u pravilniku Španjolskog nogometnog saveza ipak stoji jedna odredba a ona govori da bi prvenstvo moglo biti prekinuto u slučaju izvanrednog stanja, Takva je situacija, s obzirom na razbuktalu epidemiju koronsvirusa, trenutno u Španjolskoj.

Odluku o definitivnom prekidu prvenstva, a onda i o novom prvaku, donijet će Nogometni savez Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.