Kako je to moguće, medijske spekulacije pokazale su se promašenima, Mario Mandžukić ipak neće u Manchester United?

Foto: fah

Mario Mandžukić i dalje je u nemilosti trenera Juventusa, Mauricija Sarrija, i dalje je bivši hrvatski reprezentativac u potrazi za novim klubom, i dalje, naravno, traju medijske spekulacije koje su se dosad uglavnom pokazale kao neutemeljene. Selilo se Mandžukića od Milana do Pekinga, od Pariza do Manchestera. Kad god smo pisali o Mandžukiću i njegovom navodnom prelasku u Manchester United uvijek smo pisali s velikom dozom rezerve. Koliko je Hrvata igralo u Manchester Unitedu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo već kod Manchestera recimo kako je, nevjerojatno ali istinito, United odustao od dovođenja Marija Mandžukića, barem tako stoji u novim spekulacijama talijanskih posebno, ali i engleskih medija, koji su ionako bili od samog početka protiv ovog transfera, više su stajali na strani Urugvajca Cavanija. Naime, dio engleskih medija tvrdio je da Cavani više zabija golova te da bi bio bolja akvizicija za Manchester United od igrača koji je prošle godine s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu osvojio srebrnu medalju i pritom zabio tri gola. Zabijao je u osmini finala, polufinalu i u finalu.

Navodno su se na Old Traffordu okrenuli Edinu Džeki, reprezentativcu Bosne i Hercegovine, koja je u netom završenim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo doživjela još jedan fijasko. Prema pisanju Corriere dello Sport i ESPN-a Džeko bi mogao biti pravo pojačanje za klub s Old Trafforda koji životari u sredini prvenstvene ljestvice.  Doduše, i prošlog se ljeta u dijelu medija nagađalo da će Džeko napustiti Romu, od toga, dakako, nije bilo ništa, kao što od medijskih nagađanja uglavnom nema puno koristi jer se redovito svode na to što jesu – nagađanja.

Podsjetimo, Edin Džeko i Mario Mandžukić su vršnjaci, imaju 33 godine, no, jedan (Hrvat) je uspio s reprezentacijom, osvajao je i Ligu prvaka, drugi nije, i to je sva mudrost, u sportu je rezultat dobrim dijelom realno mjerilo kvalitete.  Prednost Edina Džeke je u činjenici da on ove sezone igra, dok Mandžukića Sarri drži na ledu te nije skupio nijedne minute u službenoj natjecateljskoj utakmici. Džeko je u Romi ove sezone zabio pet golova  u 12 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Transfermarktu, koji je uglavnom nepouzdan i ni po čemu nije mjerilo stvarne kvalitete nekog igrača, Mario Mandžukić na nogometnom tržištu vrijedi 10 milijuna eura, dok je cijena za Džeku 14 milijuna.  Vjerojatno prema Transfermarktu i reprezentacija BiH vrijedi više od svjetskih doprvaka.

Kako bilo do bilo posljednji je trenutak, Mario Mandžukić u siječnju mora pronaći novi klub, ako to neće biti Manchester United, a neće, kamo će hrvatski napadač?  U Kinu? ”Samo Nixon može ići u Kinu!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.