Kakva kazna očekuje Velež nakon divljanja njihovih navijača?

Foto: sport/Haos

Nogometaši Veleža na svom stadionu u Mostaru u derbiju 10. kola bosansko – hercegovačke lige ugostili su FK Borac iz Banja Luke. Naime, susret je prekinut osam minuta prije kraja te se više nije nastavio, Borcu će, naravno, za zelenim stolom, kako to već ide prema pravilima, pripasti tri boda te će susret biti registriran 3:0 za banjalučki klub, prekid su izazvali huligani Veleža, a spomenuti klub očekuju dodatne sankcije. Raspon sankcija koje su moguće je širok, od oduzimanja bodova do novčane kazne… O tome bi trebali odlučiti u Nogometnom savezu BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakve su kazne za Velež moguće nakon divljanja na stadionu ”Rođeni”?

”Ako se na stadionu, ili neposredno van stadiona za vrijeme igre, prije i poslije igre, dogode neredi koji su ugrozili fizički integritet sudionika utakmice ili uzrokovali veću materijalnu štetu na stadionu, a organizator utakmice nije poduzeo mjere da spriječi nerede ili ih nije poduzeo u dovoljnoj mjeri, bit će kažnjen’‘:

a) klub, novčanom kaznom od 2.000 KM do 5.000 KM,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

b) sportski radnik kao odgovorno lice u klubu, novčanom kaznom najmanje 500 KM.

(2) Ako se prekršaj iz st. 1 ovog člana okvalificira kao teži prekršaj ili ako se
ponovi, bit će kažnjen:

a) klub, oduzimanjem od tri do devet bodova, odnosno od tri do devet negativnih bodova i novčanom kaznom od 5.000 KM do 10.000 KM,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

b) sportski radnik kao odgovorno lice u klubu, zabranom vršenja funkcije od jedne godine do dvije godine.

(3) Ako su neredi poprimili veću masovnost i prozrokovali takvu materijalnu štetu pa je došlo do uznemirenja sportske i društvene javnosti i opće osude, uz izrečene kazne iz st. 1 i 2, ovog člana, može se izreći kazna zabrane igranja pred gledateljima ili zabrana igranja na određenom stadionu ili stadionima određenog područja i to, u oba slučaja od dvije do šest utakmica.

Naravno, ovo nije prvi puta da se slični incidenti događaju na nogometnim terenima BiH, no kazne nisu bile drastične koliko su možda trebale biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.