Kalinić bahat prema Daliću: Ovako ga je izbornik poslao kući sa Svjetskog prvenstva

Foto: fah, montaža narod.hr

Hajduk je danas na Poljudu predstavio novog sportskog direktora kluba. Uprava na čelu s predsjednikom Ivanom Bilićem je povukla iznenađujući potez i na ovu važnu funkciju postavila svog dojučerašnjeg igrača Nikolu Kalinića. Kako je Kalinić danas poslao oštru poruku izborniku Daliću, podsjetimo kako je otišao iz reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinama je Kalinić smatrao da je u reprezentaciji zakinut te da je trebao igrati više, a sve je kulminiralo na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji kada je Kalinić trebao u prvoj utakmici protiv Nigerije ući u igru, ali je on to odbio te ga je Dalić poslao kući.

> Dalić poslao jasnu poruku Hajduku: I s juniorima bio bih treći u HNL-u

Dalić je tada objasnio kako mu je Nikola Kalinić tri puta rekao da nije spreman, za ulazak na utakmicama s Nigerijom i Brazilom te za trening, nakon čega je odlučio tadašnjeg napadača Milana izbaciti iz reprezentacije i poslati ga kući.

> Izbornik Dalić otkrio zašto je Nikolu Kalinića poslao kući!

“Na utakmici s Nigerijom Nikola se zagrijavao, trebao je ući drugo poluvrijeme, ali rekao je da nije spreman ući, jer osjetio je problem s leđima. To se isto ponovilo protiv Brazila u Engleskoj, da nije bio spreman. I trening jučer, isto je rekao da nije spreman za trening. Ja sam to mirno prihvatio. Tri puta nisi spreman, a ja trebam spremne igrače, zdrave igrače i ja sam jučer odlučio da se on vrati doma”, rekao je Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Kalinić iznio planove kao sportski direktor, Daliću poručio: ‘Nek‘ stavi Baturinu umjesto Modrića‘

Podsjetimo, danas je Kalinić komentirao Dalićevu kritiku Hajduka jer nije “gurao” mlade igrače koji su ostvarili velik europski uspjeh: “Svatko ima svoje mišljenje, neka on umjesto Modrića stavi Baturinu.”.

Nedavno je izbornik reprezentacije komentirao situaciju u Hajduku uz zaključak da treba igrati više juniora: “Šteta je što je Hajduku ovako završila sezona. Imali su sjajnu situaciju da su bili jesenski prvaci, euforija i na kraju opet završi ovako. Nisam puno upućen, ali da sam ja odlučivao ili vodio neku priču, ja bih nakon finala Lige prvaka mladih tih deset igrača stavio u prvu momčad. Najboljih. I bio bih s njima treći opet. Što bismo dobili? Sjajnu atmosferu, budućnost… Hajduk će biti uvijek treći. Nakon tog finala moraš tih 7, 8 ili 10 igrača staviti u prvu, seniorsku ekipu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.