Koliko je realno da će Jose Mourinho trenersku karijeru nastaviti u Škotskoj?

Jose Mourinho je prije nekoliko dana dobio otkaz u Tottenhamu, najprije se pojavila informacija kako je taj otkaz povezan s tzv. Superligom, no to, dakako, nije bilo točno. Portugalac je dobio otkaz zbog izrazito loših rezultata, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Europskoj ligi, u osmini finala Europa lige skupi Tottenham eliminirao je hrvatski prvak Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nakon odlaska iz Tottenhama pojavila su se nagađanja glede nastavka trenerske karijere Portugalca, pa se tako pojavila vijest da bi mogao sjesti na ne baš idealnu poziciju trenera posrnule Valencije, koja se nikako ne može vratiti u vrh španjolskog nogometa. Nakon nagađanja s Valencijom pojavla su se i nova nagađanja, pa tako britanski Telegraph navodi da bi Mourinho karijeru mogao nastaviti u Škotskoj, što je vijest koja je mnoge iznenadia. Naime, škotska liga ne pripada ligama tzv. petice.

Navodno je Mourinho u kontaktu s Celticom, koji želi vidjeti portugalskog stručnjaka na klupi od sljedeće sezone. Ukoliko prihvati poziv kluba iz Glasgowa bilo bi to definitivno veliko iznenađenje, iako je Celtic kultno ime škotskog nogomera.

Podsjetimo, ove sezone Celticu ne ide baš najbolje te se nisu proslavili zbog čega je i Neil Lennon dobio otkaz. Nakon desetak godina Gasgow Rangers, za koji igra hrvatski reprezentativac Borna Barišić, vratio se na vrh te je postao prvak, u Celticu su tako postali svjesni da moraju napraviti neke bitne promjene ako žele vratiti primat u škotskom nogometu. Želja čelnika kluba je dovođenje Mourinha, iako su svjesni da to neće biti nimalo lak zadatak. Portugalac se na trenersku scenu želi vratiti već na ljeto, smatra kako mu nakon debakla s Tottenhamom ne treba pauza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Meni ne treba pauza jer sam uvijek u nogometu”, prije nekoliko dana izjavio je Mourinho nakon što je saznao da više nije trener Tottenhama.

Podsjetimo, portugalski stručnjak je na klupi Tottenhama bio od studenog 2019. godine, a klub je vodio na 86 utakmica. Slavio je u 45 susreta, poražen je 24 puta, u 17 navrata je njegova klub remizirala. Nedovoljno dobro za klub Tottenhamovih ambicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.