Kolo Liga petice: Dortmund zalijepljen za začelje Bundeslige!

17. kolo Bundeslige donijelo je poraz dortmundske Borussie od posljednjeg Werdera. Na tipično bundesligaški prepunom Weserstadionu u Bremenu, pred 42.000 navijača, ‘fenjeraš’ Werder prepustio je posljednje mjesto dvostrukom prvaku Europe. Nakon vodstva od 2-0, ‘žuti’ iz Dortmunda su pogotkom stopera Hummelsa samo smanjili prednost ‘zelenih’ iz Bremena. Tako Borussia, na iznenađenje svih, prije zimske jednomjesečne stanke drži posljednje mjesto Bundeslige sa istim brojem bodova kao Freiburg. Istoimeni klub je ‘prosuo’ 2-0 protiv Hannovera 96 u konačnih 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još u petak Bayern je na teškom gostovanju u Mainzu sretno odnio pobjedu pogotkom Robbena u posljednjoj minuti utakmice i tako mirno čeka zimsku pauzu.

Drugoplasirani Wolfsburg je teško savladao kod kuće Koln sa 2-1. To nikako nije bila briljantna igra Wolfsburga, a Perišić se samo uklopio u prosjek. Ivica Olić je bio na klupi.

Od ostalih rezultata ističemo visoku pobjedu Hoffenheima na gostovanju u Berlinu kod Herhe sa 0-5, a već u 39. minuti bilo je 0-3!
Čelo tablice uvjerljivo drži Bayern sa 45 bodova ispred Wolfsburga koji ima 34 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premierligue

Derbi engleskog prvenstva, koji je nekada znao odlučivati o engleskom prvaku, između Liverpoola i Arsenala završio je 2-2 pogotkom Škrtela u 97. minuti! Na prepunom kultnom Anfieldu Arsenal je vodio 2-1 sve do pred sam kraj, a imao je i igrača više. Naime, nervozni, ali vrlo dobri Talijan Borini koji je u igru ušao umjesto Srbina Markovića dobio je u tri minute dva žuta kartona. Kada je poraz domaćeg Liverpoola bio vrlo izvjestan, izvanredan skok Slovaka Škrtela donio je izjednačenje. Utakmica je bila produžena 9 minuta zbog ozljede glave istoimenog igrača. Dejan Lovren zbog ozljede nije bio u konkurenciji.

U subotu je Manchester City s lakoćom savladao Crystal Palace 3-0. Tako se je izjednačio na vrhu sa Chelsea koji će u ponedjeljak imati priliku zasjesti sam na čelo u utakmici protiv Stoke Citya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtom uzastopnom pobjedom u ‘velikom derbiju Yorkshira’ Sunderland se definitivno izvukao sa dna tablice. Pogotkom Johnsona savladao je na teškom gostovanju obližnji Newcastle sa 1-0.

Od ostalih utakmica ističemo neodlučeni rezultat 1-1 na utakmici Aston Villa–Manchester United, a pogodak za goste postigao je ‘probuđeni ‘ Falcao.

Dno Premiershipa drže Leicester i Hull, a u borbi za opstanak su i Burnley, Crystal Palace, WBA i QPR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primera division

16. kolo španjolskog prvenstva nije donijelo velika iznenađenja.

Barcelona je uvjerljivo pobijedila sa 5-0 Cordobu, a za vodstvo Barcelone asistirao je Rakitić na samom početku utakmice. Dva pogotka je dao Messi, po jedan Suarez, Pedro i Pique. Tako se Barcelona približila na jedan bod vodećem Realu koji ima utakmicu manje.

Atletico Madrid razbio je imenjaka iz Bilbaoa na njegovom terenu sa 4-1, ovog puta bez Maria Mandžukića. Tri gola postigao je Antonie Griezmann, a Atletico ovom pobjedom ostaje u konkurenciji za obranu naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih utakmica ističemo pobjedu Villareala protiv Deportiva sa 3-0 pogocima Dos Santosa i Vietta(2).

Naš Brazilac Sammir ušao je u igru u 56. minuti u remiju Getafea sa Grenadom. Utakmica je završila 1-1.

Dno tablice drže Elche, Cordoba i Granada.

Serie A

Još u četvrtak peti puta zaredom Juventus je slavio na Sardiniji protiv Cagliaria sa 3-1. Pogocima Teveza, Vidala i Llorentea torinska ‘stara dama’ je već u 50 minuti vodila sa 3-0. Cagliari je do kraja uspio smanjiti vodstvo Juventusa.

U derbiju 16. kola Roma i Milan odigrali su u jalovoj utakmici 0-0. Utakmica je bila bez prilika, a jedini pravi udarac bio je kada je Mexes opalio sa 40 metara u 38 minuti. Utakmica koja će se brzo zaboraviti, a ovaj rezultat je gurnuo Romu na 3 boda od prvoplasiranog Juventusa.

Napoli je pogocima Zapate i Mertensa savladao sa 2-0 posljednje plasiranu Parmu.

Inter je na svom terenu uspio stići gubitak od 0-2 protiv Lazia. U drugom poluvremenu pogocima našeg Matea Kovačića i Argentinca Palacia stigao je do iznenađenja. Naš mladi reprezentativac se tako u posljednjih mjesec dana promovirao u nositelja igre slavnog kluba iz Milana.

Na dnu tablice su već spomenuti Parma, Cagliari i Cesena koja je odlično prošla kod Sassuola igravši 1-1.

Ligue 1

U Francuskoj ponovno loša partija PSG-a. Nakon poraza od Guingampa, sada je na domaćem terenu remizirao protiv Montpelliera sa jalovih 0-0.

Tako je na drugo mjesto ispred PSG-a izašao odlični Lyon pobjedom u gostima od 5-0 nad višestrukim prvakom Francuske Bordeauxom. Dva gola Lacazettea promovirala su ga u drugog strijela polusezone u cijeloj Europi i to sa 17 pogodaka.

Vodeći Marseille je pobijedio kod kuće Lille. Na rasprodanom Velodromu pred 63 000 navijača domaći tim je autogolom Rouxa i pogotkom Batshuayia pobijedio sa 2-1. Sada ima 41 bod, tri više od glavnog konkurenta za nsalov PSG-a.

Monaco našeg Subašića pobijedio je na tešm gostovanju Metz sa 1-0 pogotkom odličnog Carasca. Ovo je već četvrta utakmica našeg reprezentativca kako nije primio pogodak, što potvrđuje da je u životnoj formi. Tome svjedoči i činjenica da mu je rezerva nizozemski reprezentativac i bivši golman Ajaxa Stekelenburg.

Poraz od Monaca gurnuo je Metz prema borbi za ostanak sa Batiom, Evianom i Caenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.