Koukalova bolja od Konjuh

Foto: Tatiana flickr

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije uspjela izboriti mjesto u četvrtfinalu WTA turnira u Pragu, jer ju je u 2. kolu svladala domaća predstavnica Klara Koukalova sa 6-4, 2-6, 6-2 nakon dva sata i 13 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od meča 1. kola u kojem je na dramatičan način uspjela svladati Švicarku Belindu Bencic, Ana Konjuh u srijedu nije došla u priliku poraziti iskusnu, 33-godišnju Čehinju Klaru Koukalovu (WTA – 84.), koja je iskoristila još jedan nastup hrvatske Fed Cup reprezentativke u kojem je imala previše oscilacija.

Konjuh je čak osam puta gubila gemove na početnom udarcu. Koukalova je triput oduzimala servis 17-godišnjoj hrvatskoj tenisačici u prvom, jednom u drugom i čak četiri puta u odlučujućem setu. Ana je u prvom setu gubila 1-4 i uspjela nadoknaditi dva breaka zaostatka, ali je kod 4-4 opet izgubila servis.

Igra s manje pogrešaka donijela je rezultat u drugom setu, u kojem je Konjuh na početku spasila šest break-lopti i uspjela s tri breaka odvesti meč do trećeg seta. Nažalost, u njemu se opet vratila starim navikama i sva četiri puta kad je bila na servisu gubila je te gemove. Koliko je Konjuh imala problema s početnim udarcem najbolje će oslikati podatak da je bila suočena s čak 25 break-lopti, a uspjela ih spasiti 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Prag – 1. kolo:

Tereza Šmitkova (ČEŠ) – Lucie Šafarova (ČEŠ/2) 6-3, 2-6, 6-4

Lucie Hradecka (ČEŠ) – Anastasija Pavljučenkova (RUS) 6-1, 7-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. kolo:

Klara Koukalova (ČEŠ) – ANA KONJUH (HRV) 6-4, 2-6, 6-2

Karolina Pliškova (ČEŠ/1) – Cvetana Pironkova (BUG) 3-6, 6-3, 7-6 (1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yanina Wickmayer (BEL) – Aleksandra Krunić (SRB) 7-5, 6-7 (7), 7-5

Katerina Siniakova (ČEŠ) – Polona Hercog (SLO) 6-1, 6-4

Denisa Allertova (ČEŠ) – Alize Cornet (FRA/5) 3-6, 7-5, 6-2

Dinka Kovinić (CG) – Shuai Zhang (KINA) 6-1, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.