Kovačić proglašen najboljim nogometašem Chelsea: Ima ‘telepatsku vezu’ s igračima

epa07975082 Mateo Kovacic (R) of Chelsea in action during the UEFA Champions League Group H match between Chelsea FC and Ajax Amsterdam in London, Britain, 05 November 2019. EPA/NEIL HALL

Navijači su izabrali – Mateo Kovačić, hrvatski nogometni reprezentativac i trenutno najskuplji hrvatski igrač, izabran je za nogometaša godine u redovima njegovog Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada će mu biti dodijeljena odmah po povratku u klub, u trening-centru Cobham, kada se momčad Chelseaja opet okupi pred početak treninga za novu sezonu.

Kovačića opisuju kao srce veznog reda koje je pokazalo zašto ga je Chelsea doveo iz madridskog Reala, u njegovoj prvoj sezoni u kojoj je imao status igrača kluba. Odigrao je 47 utakmica u svim natjecanjima, a samo dva igrača imala su više nastupa od njega u cijeloj sezoni, neovisno o konkurenciji koju Kovačić ima u sredini terena, prenose Sportske novosti.

Dodaje se da je Kovačić imao “telepatsku vezu” s igračima s kojima je igrao u sredini terena, neovisno o tome igrao Chelsea u određenoj utakmici s trojicom poravnatih u veznom redu (4-3-3) ili pak u paru zadnjih veznih (4-2-3-1). Zabio je i dva pogotka, oba u studenom prošle godine – jednog Valenciji u Ligi prvaka, a drugog Evertonu u engleskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.