Kreće završna glazura za Svjetsko prvenstvo: HRT će izravno prenositi utakmice Vatrenih protiiv Brazila i Senegala…

Foto: fah

Za dvadesetak dana u Rusiji počinje Svjetsko nogometno prvenstvo. Naime, već se polako osjeća kako se približava nešto veliko, a Svjetsko prvenstvo nije samo nogomet, to nisu samo rezultati, to nisu samo golovi, to je oduvijek više od toga. Zato je i Svjetsko prvenstvo najveći nogometni događaj, ali i ne samo nogometni, koji se odvija svake četiri godine. Samo su Ljetne olimpijske igre više od toga, jače od Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati mogu biti ponosni, Hrvatska se po peti put, od šest mogućih, plasirala na Svjetsko prvenstvo. Nakon finala Lige prvaka u Kijevu između Reala i Liverpoola kreću i ozbiljne, završne pripreme, za SP. Kreće i Hrvatska, u sklopu tih priprema Vatreni će igrati i dvije prijateljske utakmice. Jednu protiv svjetskog nogometnog diva, Brazila, a drugu protiv Senegala. Hrvatska televizija će izravno prenositi obje prijateljske nogometne utakmice.  Naime, omogućavanje prijenosa ovih utakmica rezultat je uspješnih pregovora između HRT-a i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), a susreti će se odigrati netom prije odlaska hrvatske reprezentacije na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju.

“Drago mi je zbog dogovora s Hrvatskom radiotelevizijom jer ćemo tako zaokružiti cijelo razdoblje uoči i tijekom Svjetskog prvenstva na nacionalnoj TV kući. Gledatelji će uživati u dvije odlične prijateljske utakmice – o Brazilu ne moramo puno govoriti, a Senegal će biti izvrsna provjera za otvaranje SP-a protiv Nigerije”, kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Podsjetimo, Hrvatska će protiv Brazila igrati na Anfieldu, stadionu Liverpoola, 3. lipnja u 16 sati po hrvatskom vremenu. Na tom stadionu igra i Dejan Lovren, standardni igrač Liverpoola. Bit će to prvi nastup Vatrenih na Anfieldu. Brazil je peterostruki prvak svijeta i najveći protivnik s kojim u nogometu može igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice s Liverpoolom Vatreni, predvođeni Zlatkom Dalićem, vraćaju se u domovinu na završni dio priprema. Završetak priprema obilježit će prijateljska utakmica protiv Senegala, 8. lipnja u Osijeku, u Gradskom vrtu. Uz Hrvatsku te Brazil i Senegal je sudionik SP-a.

“Za Hrvatsku radioteleviziju bit će to sjajna priprema i uvod za veliki projekt Svjetskog prvenstva: HRT će izravno prenositi sve 64 utakmice na svom kanalu HRT 2, kao i na svim drugim multimedijskim platformama (Hrvatski radio, HRTi, web)”, izjavio je Stjepan Balog,  koji je ujedno i privremeni rukovoditelj Odjela Sport HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.