Krznar: Pobjeda nad nama Rapidu je dala krila, na nama je da ih skrešemo

Foto: fah

U četvrtom kolu skupine H Europske lige Dinamo u četvrtak od 21 sat na Maksimiru dočekuje bečki Rapid te ima priliku uzvratiti Austrijancima za nedavni poraz u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri nakon tri kola na kontu imaju pobjedu (Genk u gostima) i dva poraza (West Ham na Maksimiru, Rapid u gostima), pa je pobjeda u četvrtak imperativ ako hrvatski prvak želi zadržati ozbiljen ambicije za europsko proljeće.

Dvoboj su dan prije utakmice najavili trener Dinama Damir Krznar i Josip Mišić.

– Pola puta u Europskoj ligi je iza nas. Fokus je uvijek prva sljedeća utakmica. Vjerujem da ćemo sutra s Rapidom biti bolji nego u Beču. Ta vjera se temelji na energiji momčadi i radu u zadnja dva tjedna. Igrači su u dobrom raspoloženju, a i dva dobra rezultata su iza nas, rekao je u uvodu Krznar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sutrašnju utakmicu dočekujemo u jako dobrom raspoloženju. Na treninzima sve pršti od duela i dobrih poteza. Sutra ćemo sigurno biti bolji nego u Beču, možete očekivati puno bolji Dinamo, složio je Mišić.

O zdravstvenom kartonu momčadi Krznar je rekao:

– Situacija je standarna već neko vrijeme, nema Jurića, Čopa i Ademija, a bojim se da neće biti ni Dilavera, koji je na antibioticima zbog upale zuba, oko njega čekamo mišljenje liječnika. Svi ostali su zdravi i na raspolaganju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će sutra točno biti drugačije kod Dinama u odnosu na Beč?

– Uz fizičku komponentu, u kojoj smo bili inferiorni Rapidu, sigurno je bilo i nekih taktičkih odluka koje su dovele do lošeg rezultata. Posebno tu mislim na našu zadnju liniju, koja jebila prenisko, sutra želimo bolju kompaktnost linija, kaže Krznar.

– Znamo da smo tamo baš podbacili, odigrali dosta loše. Ima doza respekta, ali imamo i sngau da pokažemo sutra da smo ipak bolja ekipa od njih, nadovezao se Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratio se u formu Gojak…

– Zbog niza izostanaka od početka sezone neki igrači isplivali su u prvi plan, a neki koji su pali u drugi nisu odustajali ni kad su bili u drugom planu. Zaista imamo 22 do 24 igrača koji mogu odgovoriti svemu, pokazuju to Gojak i Andrić, ali i ne samo oni, nego i mnogi drugi koji vrijedno rade i čekaju svoju šansu.

Kakav Rapid očekuje Krznar sutra?

– Očekujem sličan kao i u prvoj utakmici. Malo nagnutu formaciju ulijevo, gdje desno krilo igra skoro trećeg stopera, ne vjerujem da će tu puno mijenjati. Očekujem sličan sustav igre, ali i da će biti trkački raspoloženi, agresivni i radni. Sigurno im je pobjeda nad nama dala krila, na nama je da ih malo skrešemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prije utakmice medij isu govorili da su u lošoj formi, da loše stoje, ali mi onda dođemo tamo i vidimo jednu ozbiljnu ekipu, treba se pomučiti za dobar rezultat s njima. Dobri su, ali mislim da smo mi kvalitetniji, moramo to pokazati i doći do pobjede, nadovezao se Mišić.

Je li pritisak jak uoči susreta?

– Dinamo je pod pritiskom uvijek, u svakoj utakmici želimo pobjedu. Svakoj utakmici pristupamo na isti način, ne kao sudbonosnoj ili krucijalnoj. Sigurno je da pobjeda nosi puno, pobjedom otvaramo vrata proljeću u Europi, što je naš cilj. No taj pritisak nas neće sputati nego će nam biti dodatan vjetar u leđa, nada se trener Dinama.

Dodatni vjetar u leđa trebala bi biti i podrška s tribina. Do početka konferencije za medije prodano je oko 4800 ulaznica, a iz kluba očekuju da će se u četvrtak na maksimirsim tribinima okupiti oko 10.000 isključivo Dinamovih navijača, jer je gostima UEFA zabranila prodaju ulaznica njihovim navijačima za ovaj dvoboj. Uz to, su i Bad Blue Boysi najavili spektakularnu koreografiju povodom njihovog 35. rođendana.

– Zahvaljujemo BBB-ima i svima ostalima, osjećamo izuzetno veliku podršku, na nama je da je opravdamo i uzvratimo istom mjerom, da navijačima učinimo dolazak i odlazak s utakmica veseljem, komentirao je proslavu Krznar.

Mogu li strastveni i kritični navijači izazvati kontraefekt i preveliki pritisak igračima?

– Treneri i igrači ne mogu osjećati nikakav kontraefekt zbog navijača, mi zahvaljujemo i na kritikama i na oštrim riječima, one su upućene da nas probude, nema nikakvih problema, kaže trener Dinama, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.