Kvalifikacije za EP: Nizozemska u ”hrvatskoj skupini” srušila velikog favorita, pobjede Bosne i Hercegovine i Grčke…

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija, kako smo već pisali, na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobijedila je Švedsku sa 72:56. U drugom susretu iste skupine u Ankari Nizozemska je iznenadila Tursku i pobijedila sa 72-65 (18-17, 23-21, 13-16, 18-11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Nizozemska će biti idući protivnik Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i to već u ponedjeljak u Almereu. Očekuje se da će se naša reprezentacija plasirati na Europsko prvenstvo s obzirom da će dalje proći čak tri prvoplasirane reprezentacije u grupi.

I reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjednički je otvorila kvalifikacije. Naime, Bosne i Hercegovina je pobijedila Latviju u gostima sa 62:61 te je tako napravila veliki korak prema plasmanu na EuroBasket 2021.

Ovom pobjedom, kako smo već spomenuli, momčad Vedrana Bosnića napravila je veliki korak naprijed u skupini H, u ovom dijelu kvalifikacija naši će susjedi imati još jednog teškog protivnika, utakmicu protiv Grčke u ponedjeljak u Tuzli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosna i Hercegovina je u Rigi izgubila sve četvrtine osim četvrte, no sjajna igra u tom periodu, prije svega fantastična obrana, odvela je goste do pobjede u dramatičnoj završnici. Naime, Latvija je u zadnjih deset minuta ušla s vodstvom od sedam poena razlike (53:46), ali je sedam minuta u posljednjoj dionici ostala bez ijednog poena! Ni gosti nisu briljirali u napadu, ali su malo po malo spuštali zaostatak, a onda je košem Edina Atića BiH povela s 55:53, prvi put u drugom poluvremenu. Tri minute prije kraja Miralem Halilović kompletirao je veliku 14:0 seriju BiH koja je tri i pol minute prije kraja imala sedam razlike (60:53).

Latvija je prvi koš postigla dvije i pol minute prije kraja, ali je povezala dvije trice i svojom serijom 8:0 povela 61:60. U dramatičnoj završnici Adin Vrabac postigao je koš za 62:61 i ostavio čitav napad domaćinu za pobjedu, no Laksa je promašio s poludistance, a i Mejeris nakon skoka u napadu, pa su gosti mogli slaviti veliku pobjedu u Rigi.

BiH je tako došla do velike pobjede, iako je igrala prilično loše u napadu. Bosnićevi izabranici promašili su 10 slobodnih bacanja i imali su 26 posto šuta za tricu, no velika borbenost i fanatična obrana nagradili su ih pobjedom nad jednim od favorita skupine H.
U drugoj utakmici skupine Grčka je u Patrasu bila bolja od Bugarske sa 73:63, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.