Kvalifikacije za SP u Kataru: Slovenci jedva preko Malte, pobjeda Srbije, Haaland nezaustavljiv…

Foto: fah

Odigrane su utakmice 4. kola europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kako smo več pisali u našoj skupini Hrvatska je svladala Slovačku u gostima nakon velike borbe 1:0, tom pobjedom Vatreni su na najboljem putu da izbore plasman na još jedno veliko natjecanje. U našoj grupi Slovenci, naši idući protivnici u kvalifikacijama, teškom mukom svladali su Maltu u Ljubljani. Poveli su golom Lovrića iz jedanaesterca u 45. minuti, ali Oblak i obrana morali su spašavati tri boda s obzirom na brojne napade  Maltežana. U Cipru je Rusija svladala rutinski domaću reprezentaciju 2:0. Nakon ovog kola Hrvatska i Rusija imaju po 10 osvojenih bodova te su na vrhu ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Beogradu je Srbija očekivano pobijedila Luksemburg rezultatom 4:1. Aleksandar Mitrović je u prvom poluvremenu s dva gola riješio posao. Podsjetimo, gosti su uspjeli smanjiti u 77. minuti preko Thilla, ali je u 82. minuti Chanot nesretnim autogolom ipak omogućio mirniju završnicu Srbima, u sudačkoj nadoknadi Milenković je stigao do gola kojim je postavio konačnih 4:1. Srbija je na vrhu grupe s 10 bodova, toliko ima i Portugal. No Srbija će gostovati kod Portugalaca.

U drugoj utakmici ove grupe Irska je ugostila Azerbejdžan, koji je vodio 1:0, a na kraju je bilo 1:1. Ovo je prvi bod i za jednu i za drugu selekciju. Ispred njih je Luksemburg sa šest bodova.

Erling Haaland je postigao u 20. minuti gol za vodstvo Norveške u Rigi protiv Latvije, konačnih 2:0 postavio je  Elyonoussi u 66. minuti. Norvežani su s 10 bodova zasjeli na vrh ljestvice dok je Latvija ostala na četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.