Legendarni Paolo Maldini bori se protiv koronavirusa: ”Osjećao sam bolove u zglobovima i mišićima, a temperatura nije išla iznad 38.5”

Foto: Snimka zaslona

Legenda Milana, bivši suigrač Zvonimira Bobana, Paolo Maldini, javio se za Corriere della sera. Podsjetimo, Maldini je pozitivan na koronavirus, kao i njegov 18-godišnji sin Daniel. No, cijela Italija jedna je velika karantena, spomenuta je zemlja trenutno europsko žarište pandemije zbog koje du odgođena brojna sportska natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Najgore je iza mene. Bilo je to nešto slično gripi, samo gore. Kad se sve završi, onda ćemo razmišljati o povratku na staro”, rekao je Maldini.

Paolo Maldini i Daniel Maldini otišli su u samoizolaciju, a pet dana nakon toga Maldini stariji progovorio je o problemu s koronavirusom.

‘Gledajte, poznajem svoje tijelo. Sportaš zna sebe. Osjećate nekakav pritisak u prsima, nov je to virus. Znanstvenici se bore protiv protivnika kojeg ne poznaju. To je kao ružnija gripa”, kazao je Maldini te je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Osjećao sam bolove u zglobovima i mišićima, a moja temperatura nije išla iznad 38.5. Trebao sam ići pogledati utakmicu Milana i Genoe, ali ostao sam kod kuće, a već dva tjedna nisam vidio nikog iz Milana. Koliko znam, nitko od igrača nije pozitivan na koronavirus.”

Paolo Maldini je prvi mah pomislio kako se radi o gripi, no, onda je ipak shvatio da bi moglo biti ozbiljnije.

”Saznao sam da je prijatelj s kojim sam se nedavno vidio pozitivan na koronavirus, kao i jedna osoba s kojom sam radio. Ne znam tko je započeo lanac, ali odmah sam se javio doktoru te sam testiran i nakon dva dana stigao je pozitivan nalaz. Bio sam malo zabrinut jer jedan moj prijatelj koji ima respiratorne probleme trenutno je u bolnici u Legnanu i ne može spavati, ima noćne more. No, ja sam bolje”, poručila je legenda talijanskog nogometa, koja vrijeme provodi u samoizolaciji, kao i njegov sin Daniel, obojica se osjećaju bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maldini ističe da je teško se potpuno isključiti kada si s obitelji, no, svatko odrađuje svoju zadaću. Bivši nogometaš Milana spava sada više nego inače, a prokomentirao je i stanje u Serie A.

”Vjerujem da će se održati neka završnica prvenstva, samo ne mogu reći kad. U nogometu je nemoguće igrati i trenirati bez bliskog kontakta, a nije svaka momčad jednako zahvaćena ovim virusom. No, sad je bitno da ostanemo mirni i nadam se da ćemo, kad sve ovo prođe, znati cijeniti ono što imamo. Možda se nećemo svi promijeniti, ali ima onih koji hoće”, zaključio je Paolo Maldini, prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.