Je li Danac koji je srušio Antu Rebića trebao biti isključen, što kaže Mateo Beusan?

Foto: Snimka zaslona/HRT

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala u Nižnjem Novgorodu boljim izvođenjem 11-eraca svladala Dansku sa 4-3 (1-1, 1-1). Prvo je to četvrtfinale Vatrenih na SP-u nakon punih dvadeset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak pobjede bio je vratar Danijel Subašić koji je obranio tri 11-erca u raspucavanju, da bi pobjednički pogodak za četvrtfinale postigao Ivan Rakitić. Jedanaesterce je pucao i Luka Modrić i zabio, iako je promašio jedan kazneni udarac u produžecima.

Kad smo kod Luke recimo kako je on sjajnom loptom uposlio Rebića nekoliko minuta prije kraja drugog produžetka, Ante se sjurio prema danskim vratima, zaobišao golmana te imao širom otvoren put prema praznom golu, taman kad je loptu htio gurnuti u mrežu ispriječio se danski nogometaš. Danac Jorgensen s leđa je srušio Antu u gol šansi, ali nije dobio crveni već žuti karton.  Zašto?

U emisIji HRT-a pokušao je objasniti zašto Danac nije dobio izravni crveni Oko sokolovo javne televizije, Mateo Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako nas je većina pomislila kako je Danac Jorgensen za start nad Rebićem morao dobiti crveni karton, to je pogrešno. Prema novim pravilima, ako se ide na loptu i pritom sruši igrača u izglednoj prilici, to je žuti karton tako da je Pitana dobro odlučio”, rekao je Mateo Beusan. Kratko i jasno. Ionako je do kraja drugog produžetka bilo tek nekoliko minuta, nakon čega su krenuli jedanaesterci i nastavak drame, koja je završila sretno za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.