Je li Hrvatska sinoć igrala na stadionu koji je ‘posvećen srpskom antifašističkom heroju’, kako tvrdi Zvonko Alač?

¸Foto: Twitter

Nakon što je portal Index odradio pljuvački trening u liku i (ne) djelu “novinara” Ive Anića, koji je generalno izvrijeđao sve one ljude koji se mole protiv pobačaja ispred bolnica, ali i općenito, u osmu neprijateljsku ofenzivu krenuo je jednako oran i željan, ali i jednako nespreman i nepripremljen sportski “novinar” Zvonko Alač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alač je najprije izvrijeđao, što je očito stil Indexa, sve hrvatske navijače koji su na malom ali lijepom stadionu Loro Borici navijali za Hrvatsku, kao i one koji su navijali za Kosovu, sve ih je strpao u isti koš s onima koji su u jednom trenutku neprimjerenih skandiranjem pokazali da je primitivizam, nažalost, univerzalna pojava. Pobjeda Vatrenih pritom je bila najmanje važna sportskom “novinaru” čiji je portal danima prozivao Marija Mandžukića i praktički slao zapovijedi izborniku Anti Čačiću da jednog od najboljih hrvatskih golgetera svih vremena ostavi na klupi. Kako je završilo vidjeli smo, Mandžo je zabio tri pogotka, završio priču u Skadru i otvorio još jednom Hrvatskoj put prema novom velikom svjetskom natjecanju. Najljepše od svega je to da je Mandžo zatvorio usta i takozvanim sportskim novinarima.

Utakmici je bila riješena u prvih pola sata, nakon čega je na terenu postala prijateljska, dok su Hrvati i Albanci oko travnjaka to cijelo vrijeme i bili, što su pokazali na posebno dirljiv način; zajedničkim bljuvanjem mržnje protiv Srba na stadionu posvećenom srpskom antifašističkom heroju…“, napisao je Alač ns portalu Index, da sada ne navodimo tko je, što i zašto je pravomoćno osuđen pokretač spomenutog portala, a što Alač zna i očito mu ne smeta. Je li stadion u Skadru koji prima 16 000 gledatelja zaista posvećen antifašističkom heroju kako piše Alač, pritom, naravno, ono što je u prošlosti bilo, u nekim mračnim i totalitarnim vremenima, danas vrijedi kao lanjski snijeg na suncu, odnosno kao premijerska era Zorana Milanovića, dakle, malo ili ništa?

Naime, stadion u Skadru nosi ime po ALBANSKOM nogometašu koji se ne zove Jovan Vojislav, Draža Mihailović već Loro Boriçi. Nogometaš je to koji je igrao nogomet i u talijanskom Laziju i to u godinama kada je na vlasti bio diktator Benito Mussolini, dakle, od 1941. do 1943. godine. Drugim riječima, “srpski heroj” nije bio u Užicama i zajedno s “antifašistima” Draže Mihailovića i komunistima Josipa Broza Tita činio herojska djela već se bavio nogometom, a prije toga i nakon toga se također bavio nogometom u Albaniji, igrao je, naime, za KF Vllaznia i Partizanu iz Tirane, ne onaj beogradski, na koncu je otišao u Spartak, ali opet iz Tirane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada su, dakako, komunisti bili na vlasti u Albaniji, međutim, to ne mijenja činjenice na duži rok već samo na rok koji je Bog dao komunistima, on, srećom, nije bio dug, još manje vječan.  U tom kontekstu Alač je promašio, kako bi to na Indexu lijepo naglasili, “ceo fudbal.”

Srbija je, naravno, kroz svoju dugo fašističku, komunističku, najviše imperijalnu povijest ljude i teritorije koje je porobila, okupirala nazivala svojima, međutim, nikad okupator, bez obzira koliko bio moćan, ne može reći posljednju riječ- Pokušali su to i u Hrvatskoj, pa su tako niknuli razni “srpski gradovi”, srpski novac, da bi sve nestalo u jednom vihoru, s Olujom. Neki će reći da su Slobodan Milošević i Mile Martić bili antifašisti devedesetih, štoviše, srpski antifašistički heroji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.