Je li potpredsjednica beogradskog Rada bila “hrabra” pojavivši se na Maksimiru u dresu srpskog kluba?

Foto: Instagram

Mediji pišu kako je potpredsjednica nogometnog kluba Rad iz Beograda, Jelena Polić, napravila “hrabar potez kada se u Maksimiru u srijedu na uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka pojavila u dresu svog kluba.” Iako se ovo može smatrati provokacijom i drskošću, što i jeste, potpuno je nejasno zašto to mediji smatraju hrabrim potezom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pojavila se u dresu srpskog kluba, dresu koji izgleda kao imitacija neke kute kakve se nose u tekstilnoj industriji ili kakve su nosila nekoć djeca u školi. Vjerojatno nitko nije obraćao pažnju na Jelenu, niti je nekoga bilo briga.

No, pretpostavimo da su je neki i prepoznali i što onda? Hrvatska ipak nije Divlji zapad, kakva god da je, a Hrvati nisu baš takvi divljaci koji bi nasjeli na sitne provokacije.  Oni koji pišu da je Jelena Polić bila hrabra očito misle kako bi je valjda Hrvati u Zagrebu kamenovali ili odveli u susjedni Zoološki vrt te bacili lavovima. Zagreb je ipak glavni grad države, članice Europske unije. Ovdje lavovi ne jedu ljude na gradskim trgovima.

Potpredsjednica Rada gledala je utakmicu Dinamo-Vardar, Dinamo je slavio sa 3:2 i prošao dalje, u jednom trenutku se  slikala i slikom pohvalila na Instagramu. Nikakvih problema u hrvatskoj metropoli nije imala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.