Liga prvaka: Bez pobjednika na obje večerašnje utakmice

Foto: fah

Prve dvije utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka završile su bez pobjednika, Paris Saint-Germain i Chelsea su na Parku Prinčeva odigrali 1:1, dok su Šahtar i Bayern u Lavovu odigrali bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srijeda donosi oglede Schalkea i Real Madrida, te Basela i Porta. Idućeg tjedna su preostale četiri utakmice osmine finala. U utorak, 24. veljače sastaju se Manchester City i Barcelona, te Juventus i Borussia Dortmund, a dan kasnije Bayer Leverkusen i Atletico Madrid, te Arsenal i Monaco. Uzvrati su 10. i 11. ožujka, te 17. i 18. istog mjeseca.

Chelsea je u Parizu poveo golom Branislava Ivanovića u 36. minuti, a izjednačio je Edison Cavani u 55. minuti. PSG je tijekom susreta imao još nekoliko sjajnih prilika, no Thibaout Courtois je odlično reagirao na udarce Blaisea Matuidija, Zlatana Ibrahimovića i Cavanija. Pogodak Chelsea bio je ujedno i jedini udarac ‘Bluesa’ prema vratima francuskog prvaka. Zanimljivo, u akciji su sudjelovali braniči Chelsea. John Terry je ubacio pred gol, Gary Cahill je petom produljio loptu, a Branislav Ivanović glavom svladao Salvatorea Sirigua. Uzvrat je 11. ožujka na stadionu Stamford Bridge. PSG i Chelsea su međusobno igrali i prije godinu dana, ali u četvrtfinalu. PSG je u Pariz slavio 3-1, dok je Chelsea u Londonu dobio 2-0 i zbog više golova u gostima prošao dalje. Ključni gol je zabio Demba Ba u 87. minuti.

FRANCE SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE
U drugom večerašnjem ogled Šahtar i Bayern Munchen su u Lavovu odigrali bez golova i pitanje putnika u četvrtfinale bit će poznato 11. ožujka u Munchenu. Bila je to utakmica gotovo bez šansi, u kojoj su favorizirani Bavarci uputili dva udarca u okvir vrata, a igrači Šahtara samo jedan. S ovim rezultatom mogu biti zadovoljne obje momčadi, Šahtar nije izgubio, a Bayern će u Muenchenu za dva tjedna biti veliki favorit. Bayern je od 65. minute igrao bez Xabija Alonsa koji je u svom stotom nastupu u Ligi prvaka neoprezno dobio drugi žuti karton zbog prekršaja na Alexom Teixeirom. Unatoč brojčanoj prednosti Šahtar nije uspio zaprijetiti najboljem vrataru svijeta Manuelu Neueru, dok se Bayern orijentirao uglavnom na obranu. Hrvatski reprezentativac Darijo Srna odigrao je cijeli susret za Šahtar i dobio žuti karton u 39. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UKRAINE SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Liga prvaka, 1/16 finala, 17. veljače:
PSG – Chelsea 1:1 (Cavani 55/Ivanović 36)
Šahtar – Bayern Munchen 0:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.