Ljubimac navijača Dinama u životnoj borbi: ‘Ovo je moj posljednji intervju’

Foto: GNK Dinamo

Kad se proširila vijest da Georg Koch (52) boluje od raka gušterače te da mu je preostalo samo šest mjeseci života, svi su bili potpuno šokirani! Bivši njemački vratar u Dinamu je proveo samo godinu dana, ali je osvojio srca navijača. Dao je veliki intervju za Sport 1 i, naravno, prvo pitanje je bilo kako se trenutačno osjeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vrlo dobro, a ponekad se osjećam lošije. Općenito, kad se osvrnem na trenutak kad mi je rečeno da imam još šest mjeseci života, moram reći da se danas osjećam pozitivno. Naravno, nije to slučaj svaki dan, ali u cjelini je sve dobro.”

“Znao sam da se moram boriti, uvijek je bilo tako u mom životu. Morao sam se izboriti i za svoju poziciju na vratima. Nisam to isprva svima rekao, ali jedno mi je bilo jasno – da neću odustati.”

Otkrio je kako se nosi s teškom bolešću – jedan dan se osjeća sjajno, a drugi pak ne može ustati iz kreveta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moja partnerica bi trebala odgovoriti na to pitanje. Ima dana kada sam depresivan, glava mi je prazna, a ima dana kad bih mogao rušiti drveće. Nikad ne mogu reći što će donijeti sutra. Ponekad sam navečer dobro raspoložen, legnem u krevet i sljedeće jutro ne mogu ustati. Puno stvari me jako uznemiri, nije samo bolest u pitanju, tu su i privatne stvari.”

“Potpuno sam pozitivan u vezi s time. Imao sam prve kemoterapije, zahvalan sam profesoru na savjetu da uzimam lijekove iz SAD-a koji, nažalost, nisu odobreni u Njemačkoj. To me dosta košta, ali zato sam još uvijek živ.”

Koch je, između ostalog, dodao da je to njegov posljednji intervju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je vrlo emotivno za mene. Nisam puno spavao noć prije ovog sastanka. Čovječe, samo znam da taj dan dolazi. Teško je odgovoriti”, kazao je Koch na rubu suza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.