Luda završnica: Atalanta je Dinamov ključ koji otvara osminu finala Lige prvaka!

Foto: fah

Kalkulacije su nezahvalna stvar u sportu, nogometu posebno, kako bi ih izbjegli najbolje je sve pobijediti i onda ne ovisiti o nikome. Kako je to gotovo nemoguće tako se njima ipak moramo baviti, bave se i nogometaši, treneri, iako to javno nikad neće priznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Dinamo je sinoć protiv Šahtara u sudačkoj nadoknadi propustio osigurati europsko proljeće i doći na sami ”koračić” od povijesnog uspjeha i plasmana među šesnaest najboljih klubova Europe. Naime, da su Modri svladali Šahtar, a u 93. minuti utakmice imali su 3:1, danas bi imali sedam bodova, tri više od ukrajinskog sastava i međusobni bolji omjer, dakle, plavi bi praktički bili ”unutra.”Ispred Atalante bi imali šest bodova prednosti i 3. mjesto osigurano. To je ono što bi bilo kad bi bilo…

I dalje, bez obzira na čitav niz nevjerojatnih i rijetko viđenih slučajnosti, Dinamo drži stvari u svojim rukama i sam o sebi ovisi. Naime, u slučaju četiri osvojena boda u posljednja dva kola Modri bi vjerojatno osigurali osminu finala Lige prvaka.  Podsjetimo, u idućem, petom kolu, hrvatski prvak gostuje kod Atalante, bod je dovoljan za osiguranje trećeg mjesta, pobjeda bi trebala za nastavak sna o Ligi prvaka u proljeće.

Ako Modri svladaju Atalantu 26. studenoga u Milanu, doći će na osam bodova i vrlo vjerojatno zadržati tri boda viška u odnosu na Šahtar, koji je istog dana gost Etihada. Upiše li City očekivanu pobjedu, u Maksimiru će u posljednjem kolu zaigrati s već osiguranim prvim mjestom. Napravi li Dinamo senzaciju i uzme bod, ostat će ispred Šahtara bez obzira na ishod utakmice u Harkivu gdje stiže Atalanta. Nova pobjeda protiv Atalante mogla bi definitivno biti ključna za Dinamov ostanak u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remi s Atalantom može Dinamo ostaviti u igri za drugo mjesto ako mu ta ista Atalanta pomogne u posljednjem kolu u Harkivu, a eventualni poraz Modrih u Milanu sve može potpuno preokrenuti. Jer onda bi Atalanta pobjedom u Donjecku, ako ni Dinamo ni Šahtar ne dobiju Manchester City, na kraju natjecanja u skupini C sa sedam osvojenih bodova završila na drugoj poziciji i plasirala se među 16 najboljih u Ligi prvaka, pišu Sportske novosti.

Najbolji scenarij za Dinamo…

Dinamo pobjeđuje u Milanu, Šahtar gubi u Manchesteru, pa u posljednjem kolu Dinamo uzima bod protiv Cityja (ili Šahtar ne svlada Atalantu pred svojim navijačima) i Modri su među 16 najboljih u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realan scenarij završnice grupne faze skupine C Lige prvaka…

Remi u Milanu uz pobjedu Cityja u 5. kolu prebacili bi odluku za šesto. Dinamo bi imao bod viška u odnosu na Šahtar, ali bi protiv Engleza za 2. mjesto morao osvojiti više bodova nego Šahtar protiv Atalanta.

Najgori scenarij za Dinamo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Atalanta pobijedi Dinamo, doći će na bod zaostatka za Modrima pa ako pobijedi i u Harkivu, dolazi na sedam bodova. Dinamo bi u tom slučaju morao uzeti barem bod protiv Cityja za 3. mjesto i ostanak u Europi.

Što bi, dakle, za Dinamo bilo najbolje?

Pobijediti sve do kraja, i nije nemoguće. Naime, Manchester City će na Maksimir u posljednjem kolu doći gotovo je sigurno rasterećen, s osiguranim prvim mjestom, a možda čak i s pričuvnom momčadi… Naime, Cityju je itekako važna završnica ove godine u kojoj će pokušati u domaćem prvenstvu dostići vodeći Liverpool… Da su Englezi ranjivi kad nisu potpuno fokusirani na protivnika pokazali su protiv Atalante koja im je jedina uzela bod u skupini C Lige prvaka… Dakle, ključ je iduća Dinamova utakmica, ključ prolaska je u Italiji. Pobjeda protiv Atalante ponovno otvara vrata, malo pritvorena nakon kobne 97. minute trilera u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.