Luka Ivanušec u Vatrenom dresu: ‘Treniram, radim, a ostalo je na izborniku, kako bude – bit će’

Foto: Snimka zaslona

Nekoliko dana prije prve utakmice Vatrenih na Europskom prvenstvu protiv Engleske uz Milana Badelja pred novinare je izašao i mladi Luka Ivanušec, za koga iskusni Badelj smatra ”da odmah može u vatru”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja je uloga mladog Luke tijekom priprema hrvatske reprezentacije za Euro?

“Top igrači, vrhunska razina, točno sam to ovdje očekivao. Moja uloga? Treniram, radim, a ostalo je na izborniku, kako bude – bit će. Spreman sam za svaku situaciju, ako bude trebalo uskočiti. Ja sam ovdje prvi put, ispred mene su igrači koji su ovdje jako dugo i napravili su velike stvari. Odluka je na izborniku,”, kazao je na početku Luka, koji je novo lice, ali nije prvi puta u kadru najbolje hrvatske nogometne reprezentacije. Naime, Ivanušec je debitirao u Kini prije četiri godine…

“Dobro se sjećam tog iskustva, bili su tamo i Livaković, Barišić, Juranović… Ovo je druga priča, ovo su ipak pripreme za veliko natjecanje i to se osjeća. Ne mogu vjerovati da su već prošle četiri i pol godine,’‘ rekao je Ivanušec, nakon čega je uputio kompliment Badelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Badelj? On je doista sjajan čovjek prije svega, a tek onda nogometaš. Daje mi savjete, pomaže. To je nogometni doktor, zezamo se Gvardiol i ja kako mu ne možeš uzeti loptu. Kad god ga stisneš, on pronađe rješenje,” kazao je nogometni dragulj Dinama.

Ivanušec je nedavno s hrvatskom reprezentacijom do 21 godine dogurao čak do četvrtfinala Eura te je uvršten među najbolje igrače ovog europskog natjecanja.

“Drago mi je što sam uvršten u najbolju momčad U-21 prvenstva. Sa mnom u društvu su sjajni igrači koji su se već dokazali u Europi i gušt mi je biti u tom društvu. Umor? Kad si u ovakvoj situaciji, zaboraviš na njega i ideš dalje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolika je razlika između Dinama i  hrvatske reprezentacije?

“Slična je razina kao u Europskoj ligi i Ligi prvaka. Ovdje mogu vidjeti kako rade igrači koji su na najvećoj svjetskoj razini i to mi mnogo znači. Pratim, gledam što drugi rade i pokušavam otkriti koliko se to razlikuje od onog što radimo u Dinamu.“

Je li Ivanušec imao na treninzima tremu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi su nas dobro prihvatili, svaki dan je sve bolji i bolji. Razgovaramo sa starijim kolegama i polako se navikavamo na sve ovo.“

I na kraju je li izbornik Dalić objasnio Ivanušecu što od njega želi, kakva mu je uloga?

“Razgovarali smo, rekao mi je da sam ovdje, ali da ne moram žuriti jer moje vrijeme tek dolazi,” zaključio je Luka Ivanušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.