Luka Modrić do 100. nastupa u reprezentaciji: ‘Imao je uplašen izraz lica, a onda bi vas razuvjerio čim se bi se pojavio na travnjaku’

Foto: fah

Luki Modriću, kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije, u idućih nekoliko dana slijede dva lijepa jubileja u dresu reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo će protiv Finske upisati 100. nastup za reprezentaciju, a zatim Hrvatska gostuje u Kijevu, a Modriću će to biti i 50. grad u kojem će zaigrati kao član hrvatske nogometne vrste.

“Luki sam prije debija kao stariji i iskusniji igrač savjetovao da ne očekuje previše od sebe. Da proba što više pomoći, pokušao sam ga ohrabriti”, prisjetio se Dario Šimić prve Modrićeve utakmice za reprezentaciju, navode 24sata

Njegov debi bio je 1. ožujka 2006. godine na St. Jakob Parku u Baselu. Odigrao je 84 minute u prijateljskoj utakmici i pobjedi protiv Argentine 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ajde, mali, dobar si ti”, rekao je Darijo Srna mladom Luki Modriću.

“Svi smo ga ohrabrivali. U svlačionici nam se činilo kako izgleda malo preplašeno. Imao je takav nekakav izraz lica, a onda bi vas razuvjerio čim se bi se pojavio na travnjaku. Imao je taj gard i svi su stali uz njega. Od Nike Kovača, preko Darija Srne, koji je već tad pokazivao kako će u budućnosti biti lider. Stao je Srna odmah iza Luke”, ispričao je Jerko Leko.

No, sjajni Luka ubrzo je pokazao da će biti jedan od najboljih igrača u povijesti naše reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon povlačenja Darija Srne kapetansku vrpcu naslijedio je upravo Luka Modrić. Pred njim je sad da reprezentaciju odvede na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.