Luka Modrić za Guardian o Domovinskom ratu i srpskim agresorima koji su mu ubili djeda: ”Volio bih da je živ i da može vidjeti sve što sam postigao u životu”

Foto: fah

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić dao je intervju povodom objave engleske verzije svoje autobiografije za britanski Guardian. Kako smo već pisali Modrić je danas proslavio 35. rođendan, a za Guardian je govorio o brojnim temama, pa tako i o Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. pa sve do odnosa prema reprezentaciji te odgovornosti prema Vatrenom dresu. Govorio je Luka i o teškom djetinjstvu te o odrastanju u okolnostima velikosrpske, nacističke agresije na Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka se prisjetio i svog djeda, koji je ubijen u velikosrpskoj agresiji, od strane srpskih agresora.

”Sjećam se da me otac zamolio da ga poljubim dok je ležao u lijesu. Ono što mu se dogodilo je jednim dijelom samo dio mog sjećanja, drugim obiteljske priče. Imam tu uspomenu, ali i uspomene toga koliko sam s njim puno vremena provodio”, prisjetio se Luka Modrić svog djeda te je dodao:

‘U tim godinama jednostavno ne možete shvatiti zašto se sve te stvari oko vas događaju, razumijete? Ne možete biti svjesni svega, jer vas vaš otac pokušava zaštititi. Znali su da se nešto sprema. I vama je jasno da se nešto događa jer su vaši roditelji zabrinuti, ali kada ste dijete ne možete te stvari razumjeti”, poručio je kapetan Vatrenih, uz, dakako, još jedan dodatak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Voli bih da je moj djed živ i da može vidjeti sve što sam postigao u nogometu i životu. Žao mi je što nije s nama, ali stvari su takve kakve jesu. Ne osjećam mržnju prema nikome. Morate ići naprijed”, poruka je kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, ali koji je jasno u ostatku razgovora, a što, dakako, namjerno, izostavljaju ”hrvatski mediji”, detektirao žrtvu i agresora. Nisu vanzemaljci došli u letećim tanjurima i ubili njegovog djeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.