Mađarski portali komentirali stadion na Maksimiru i poručili kako ”nije za 21. stoljeće” te zaključili: ”Ferencvaros nije bio favorit, ali…”

Foto: fah

U prvoj utakmici 3. pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu u Maksimiru igrao 1-1 (1-0) protiv mađarskog Ferencvarosa. Uzvrat se igra 13. kolovoza u Budimpešti. Modri su, kako smo spomenuli, igrali na stadionu na Maksimiru, stadionu na kojem često igra i hrvatska nogometna reprezentacija, inače službeno druga reprezentacija svijeta. Da se radi o neprimjerenom objektu za 21. stoljeće, s obzirom na zaštitne mreže oko stadiona, primijetili su i Mađari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako piše portal 24 sata mađarski sportski portal Nemzeti Sport žestoko je kritizirao Maksimir za kojeg su rekli da je izgrađen prije 100 godina. Oni su ipak naučili na modernije stadione po Mađarskoj čija je nogometna infrastruktura u samoj izgradnji posljednjih godina. Groupama Arena je za njih svemirski brod u odnosu na Maksimir. Prima 22.000 gledatelja, a izgrađena je 2014. godine u odnosu na Maksimir koji je službeno otvoren 1912.

 ”Kad dođete na maksimirski stadion, vrijeme kao je stalo. Glavni grad Hrvatske je moderan i organiziran, ali dom Dinama i hrvatske reprezentacije nije primjeren za 21. stoljeće. Izgrađen je prije više od 100 godina, s godinama su ga renovirali, no to je nedovoljno. Također, brojne stolice na Jugu se uopće ne mogu ni koristiti”, napisao je spomenuti portal, koji je i pohvalio igru svoje momčadi uz konstataciju da su  izgledali homogeni i organizirano, kao band.

Ferencvaros, koji nije bolji od Dinama, dobio je priliku da na svome stadionu odlučuju o prolasku u playoff Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Népszava je pak pričao samo o nogometu. Što oni kažu o svemu?

”Ferencvaros nije bio favorit, Dinamo nije izgubio od travnja. I dosadašnji susreti idu u prilog Hrvatima, do sada su šest puta izbacili mađarske momčadi iz Europe. No, Ferencvarosu je sada dovoljno 0:0 za prolazak dalje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.