Maradona o doživljajima na Davis Cupu: Hrvati su bili puni poštovanja i pristojni, velika reprezentacija i narod!

Foto: fah

Diego Maradona tri je dana navijao u Areni, uživao u igri tenisača u finalu Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na službenoj Facebook stranici podijelio je svoje impresije proživljenoga.

Donosimo nekoliko stvari koje su važne:

Pobjeda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao prvo, kada sam stigao, nisam se želio brijati. Tražio sam potvrdu s neba, od mog starog, da ovaj finale odigram bez britvice. A onda je Delbonis izgubio, Del Potro vratio, a parovi donijeli zid. Tada se dogodio preokret. Dečki su ostali na terenu s maserom, a ja sam bio na osmom katu, zajedno s Pellom, Delbonisom i ostalim dečkima. Počeo sam im pričati o nogometu, o pobjedama, o argentinskoj slavi. Želio sam im usaditi samopouzdanje koje je nakon gubitka parova silno palo. Tu se dogodilo čudo.”

Čilić

“Protiv Delbonisa je igrao barbarski, tako ratnički, u parovima je briljirao, ali posljednjeg dana gledao sam čovjeka koji nije zaslužio biti Top 10, već Top 5 igrač! Bio je fantastičan, izmučio je Del Potra, ubijao ga je i razbijao. Izvrstan servis, strašna igra… Bio je to meč pobjednika koji je nama donio slavu, a Hrvatima tugu. No nije umanjio Čilićevu veličinu, cijeli vikend bio je izuzetan…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska

“Bilo je odlično iskustvo biti u Zagrebu i uživati u tenisu. A Hrvati su bili puni poštovanja, učtivi i pristojni. Velika reprezentacija i narod.”

Argentina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Pokazali smo srce, dres istetoviran na našoj koži. Ali bili smo ponizni, vođeni velikim kapetanom Orsanicem, nadahnutim Delbonisom i čudesnim, čudesnim Delpom. Orsanic je stvorio grupu u kojoj nitko ne želi biti veći od nekoga drugoga, svi su isti. I zato je ovo tek početak generacije koja bi mogla trajati i dominirati…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.