Marca ‘otkriva’ detalje: Zašto je Zidane odlučio ‘zauvijek’ napustiti Real?

epa09135713 Real Madrid's head coach Zinedine Zidane reacts during the UEFA Champions League quarter final, second leg soccer match between Liverpool FC and Real Madrid in Liverpool, Britain, 14 April 2021. EPA/Peter Powell

Prema pisanju Realu bliske Marce Zinedine Zidane je dugo vremena razmišljao o odlasku iz Reala bez obzira na činjenicu što je imao ugovor do 2022. godine. Od siječnja je francuski stručnjak razmišljao o napuštanju Madrida, navodno zbog sve većih kritika i jednako tako velikog pritiska. Naime, španjolski mediji tvrde kako Zidane u svom drugom trenerskom mandatu nije osvojio ništa te je ”otišao na neslavan način”, iako je s Realom igrao polufinale Lige prvaka te je na kraju osvojio drugo mjesto u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije utakmice protiv Huesce Zidane je govorio o poštovanju, tražio je u jednom trenutku od medija da ih puste na miru, da rade nesmetano i da ih se svako malo ne proziva. Ukratko, tražio je poštovanje, čini se kako ga nije dobio. Barem je takvo njegovo subjektivno mišljenje.

“Prije nekoliko mjeseci osvojili smo La Ligu, sada smo odjednom postali najgori”, kazao je povišenim tonom Zidane na spomenutoj tiskovnoj konferenciji na početku sezone.

Imao je Real uspone i padove tijekom sezone, u jednom trenutku su ih svi otpisali, da bi se u drugom trenutku vratili u igru za trofeje. Atletico Madrid im je na kraju ipak uspio pobjeći te su igrači Diega Simeonea osvojili titulu. U Ligi prvaka je Real ispao u polufinalu od Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvrat u Londonu i poraz od 2:0 bio je težak udarac za Zidanea, eliminacijom od Chelseaja Real je dospio pod udar kritika španjolskh medija, pod udar kritika došao je i sam trener. Zidane je  navodno odlučio u tim trenucima da će na kraju sezone otići, no odradio je sezonu do kraja, nakon nje je, kako sam tvrdi, ”zauvijek” odlučio napustiti Kraljevski klub.

Glede samog predsjednika Reala, Florentina Pereza, danima je uvjeravao Zidanea da ima podršku čelništva kluba, nagovarao ga je na ostanak, no nije pomoglo, Zidane je već prelomio. Osjetio je da ta podrška nije potpuna već uglavnom deklarativna. Najviše ga je pogodio odnos navijača, iako je godinama bio s Realom izuzetno uspješan na kraju se morao suočiti s kritikama navijača, koje su bile usmjerene prema igračima, ali i prema njemu, a razočarao ga je i odnos medija.

Kao trener i kao igrač Zinedine Zidane je pisao povijest Kraljevskog kluba, prvi je puta Real kao trener vodio u siječnju 2016. godine, odveo ga je do naslova 2017. te je osvojio je i tri naslova Lige prvaka, da bi u svibnju 2018. godine otišao. Vratio se u Real 2019. ze je osvojio još jedan naslov, a 2020. Superkup Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.