Marin Čilić o velikom problemu hrvatskog tenisa: ‘Ljudi moji, ja sam za to saznao preko novina!’

epa07955886 Marin Cilic of Croatia in action against Hubert Hurkacz of Poland during their first round match at the Rolex Paris Masters tennis tournament in Paris, France, 28 October 2019. EPA/IAN LANGSDON

Marin Čilić nije bježao od pitanja o smjeni izbornika, kao ni od pitanja o Goranu Ivaniševiću kao eventualnom izborniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja bih naglasio da nam se neke stvari ne smiju ponavljati. Znamo svi da je “tajming” za otkaz Krajanu bio katastrofalan. Iskreno, ja o tome nisam ništa znao prije nego je izašlo u medijima. Zato govorim da nam se neke stvari ne smiju ponavljati. Ovo je primjer loše komunikacije. Da se vratim na Gorana… Teško je njega nagovarati, ako nije sve posloženo od vrha do dna. Moramo znati da nas u hrvatskom tenisu nema previše na vrhunskoj razini”, kaže za Sportske novosti.

“U starom sustavu financijska korist saveza nije bila naročito velika, sada je drugačije. Lijepi se novci mogu zaraditi samim plasmanom na finale u Madrid, s tim novcem može se planirati i može se uložiti u napredak tenisa u Hrvatskoj. Meni je napredak tenisa i dobrobit za mlade uvijek bila na prvom mjestu”, pojašnjava Marin prednosti novog sustava.

” Istina je, novac stvarno nikada nije bio naš motiv, to je valjda jasno. Znamo svi da u Hrvatskoj kaska rad s mladima i mi bismo svi htjeli da se to pokrene, da se počnu događati promjene, da se ovo što smo mi napravili s reprezentacijom ostavi za mlade tenisače. Zna se da više nemamo Nacionalni teniski centar, zna se da nam nedostaje dvorana za igranje tenisa. Ne znam ima li jedna u Dalmaciji. Znači, infrastruktura nam je katastrofalna. Zbog toga i još nekih stvari nam se događa da djeca odlaze iz tenisa, nema širine već u mlađim godištima. Ovo vodstvo Saveza je pokazalo nekakvu inicijativu, vidjet ćemo što će od toga biti, ali da se situacija mora promijeniti iz korijena, definitivno. Mi smo sada tu, bit ćemo tu još dvije, tri, pet godina, nije važno, ali što će biti nakon toga?”, priča on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.