Marko Pjaca brani izbornika: Igrač budućnosti koja je već počela!

Foto: fah

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša, koji je u prvi plan hrvatske, i ne samo hrvatske, javnosti iskočio tijekom Europskog nogometnog prvenstva, posebno poslije utakmice s Španjolskom i pobjede Vatrenih, iznio je vrlo kratko za Sportske novosti svoje dojmove s Eura u Francuskoj.  Naime, pred Pjacom je velika nogometna budućnost, naravno, ukoliko ovako nastavi, i on je toga svjestan. Iako mladi nogometaš ne bježi od odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko je oduševljen dočekom navijača u Zagrebu. “Bilo je to prekrasno, posebno vidjeti te ljude, vidjeti koliko te cijene, neviđeni je to doživljaj. Svi smo skupa bili oduševljeni kad smo ugledali te razdragane ljude koji su nam pljeskali i skandirali naša imena. Bilo je to emotivno iskustvo, doživljaj koji ostaje u sjećanju za sva vremena. Mogli smo proći dalje, svima nam je žao što nismo, protiv Španjolske smo odigrali jako dobro i pokazali smo da se možemo nositi sa samom kremom europskog nogometa”, tvrdi Pjaca.

Podsjetimo, zbog prikazanog na utakmici protiv Španjolske mediji, a posebno Miroslav Ćiro Blažević, obrušili su se na izbornika Antu Čačića jer nije u igru ranije uveo mladog Pjacu ili čak utakmicu počeo s njim.

“Ne osjećam se nimalo ugodno, ne želim da se tako govori, ispada da se tako napada izbornika Antu Čačića u to mi nikako nije drago. Držim da to svi trebaju poštivati i respektirati”, smatra mladi nogometaš Vatrenih, koji na pitanje novinara glede kamere koja je u jednom trenutku utakmice protiv Portugala uhvatila njegovo lice pokazuje koliko je zapravo bio ljutit odgovara da je bio fanatičan.  Pjaca je obrazložio razloge tome, naime, dogodilo se to kad je već Portugal poveo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Istina, bio sam ljutit, to se dogodilo nakon portugalskog vodstva, igrao sam osminu finala Eura i vidio sam kako nas tribine nisu napustile, kako su nas ljudi bodrili, dok mi gubimo, malo je bilo do kraja i u meni se probudila posebna snaga, želio sam izjednačiti, poslati loptu u gol, naravno da sam se u tom trenutku osjećao fanatično.”

Prema svim analizama Marko Pjaca trebao bi biti budućnost hrvatskog nogometa i to već u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine, koje počinju utakmicom protiv Turske za dva mjeseca u Zagrebu. Nažalost, pred praznim tribinama stadiona na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.