Mediji: “Finale je bio taktički rat između dvije najbolje i najpokretljivije obrane na svijetu”

epa08167330 Spain's Raul Entrerrios Rodriguez (2-L) in action during the Men's European Handball Championship final match between Spain and Croatia in Stockholm, Sweden, 26 January 2020. EPA/ANDERS WIKLUND SWEDEN OUT

“Španjolska je nastavila vladavinu europskim kontinentom”, piše francuski Le Figaro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovaj uspjeh donio je neslomljivom Raulu Entrerriosu i njegovim suborcima i izravan plasman na Olimpijske igre. Hrvatska će to morati izboriti na kvalifikacijskom turniru u Parizu od 17. do 19. travnja u društvu Francuske i Portugala”, ističu u tekstu.

Švedski Aftonbladet hvalio je taktičku bitku dvojice rukometnih profesora Line Červara i Jordija Ribere.

“Nije to bilo nezaboravno finale niti rukometna propaganda. Nije bilo jurnjave nego žestok pozicijski rat. Taktički rat između dvije najbolje i najpokretljivije obrane na svijetu što je stvaralo kod protivnika ogroman broj tehničkih pogrešaka. Bilo je puno uzbuđenja, a Španjolska je na kraju zasluženi pobjednik prema svemu što je pokazala tijekom Europskog prvenstva. Ove dvije reprezentacije pokazale su da posjeduju igrače koji su više playmaekri nego šuteri, Hrvatska s Duvnjakom, Cindrićem i Karačićem, a Španjolska s Entrerriosom, Sarmientom i Canellasom. Ako je ovo Prvenstvo bilo Prvenstvo igračkih genija, onda nije čudno da su finaliste vodili rukometni profesori Lino Červar i Jordi Ribera.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonska Ekipa podsjetila je kako je ovo Hrvatskoj treće finale i treći pokušaj osvajanja zlatnog odličja na europskim prvenstvima.

“Španjolska je obranila naslov europskog prvaka nakon pobjede protiv Hrvatske 22:20 u finalu Europskog prvenstva. U zadnjih deset minuta ušlo se s malim brojem golova, a Španjolska je tu ipak bila uspješnija. Hrvatska je imala priliku za pogodak u dramatičnoj završnici, ali Igor Karačić ostao je bez lopte.”

Poljski SportoweFakty podsjeća nas da Hrvatska još uvijek nema zlato s europskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prije četiri dana ove reprezentacije susrele su se na kraju skupine I i remizirale su 22:22. Ovaj put bilo je jasno da moramo dobiti pobjednika”, prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.