Mili Poljičak vratio se u Hrvatsku, u Splitu mu priredili doček

Split, 11.7.2022.- Doćek Milija Poljička na splitskom aerodromu. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Senzacionalni 17-godišnji Mili Poljičak vratio se u Hrvatsku nakon nevjerojatnih nastupa u Londonu, gdje je postao prvi hrvatski tenisač koji se okrunio titulom prvaka Wimbledona u juniorskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Splićanin slatio je u svoj rodni grad, a tamo su ga pored obitelji i prijatelja dočekali i brojni novinari. Veliki je to uspjeh za hrvatski sport. Mili je u šest odigranih mečeva u Londonu, izgubio samo jedan set, a publiku je oduševio smirenošću.

– Osjećam se predivno, jedan veliki uspjeh s moje strane. Osjećaj je stvarno prekrasan. Kad osvojiš, nisi svjestan što si napravio. Nije to još skroz sijelo, ali već vidim koliki je to uspjeh, rekao je Mili za HRT.

Opisao je i s kojim se problemima suočavao i što ga je motiviralo dodatno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bilo je prije četvrtfinalnog meča problema. Cijelu noć nisam spavao, povraćao sam i ujutro mi je bilo loše. Petnaest minuta prije meča dali su mi neke tablete i izišao sam igrati. Dao sam sve od sebe, to mi je diglo samopouzdanje, to je bila prekretnica na turniru.
Split je Hrvatskoj dao brojna teniska imena, a mladi Mili ima priliku postati još jedan od njih. S Firula su Ivanišević, Pilić, Ančić, Franulović, a Mili i Mate Pavić su s Baterija, kvart u Splitu udaljen svega nekoliko ulica od Firula, a upravo mu je Jakov Pavić, otac od Mate, bio prvi trener, a Mate uzor i razlog zašto se počeo baviti tenisom:

– Jakov mi je bio prvi trener, dobri smo kućni prijatelji, zbog Mate i njegove mlađe sestre sam počeo trenirati tenis. Oni imaju jednu veliku zaslugu u ovoj tituli. Mate je nažalost morao ići ranije kući, nije mogao gledati moje finale, ima problema s rukom.

Zanimljivost s turnira je i da je uoči finala odradio dva treninga s Novakom Đokovićem. Upravo je naš Mili trebao simulirati igru Novakova protivnika, Nicka Kyrgiosa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dan prije smo imali dan pauze, pitali su me hoću li se zagrijavati s njima. Pristao sam i ispalo je sve kako treba. Više je on zaslužan za moj naslov, nego ja za njegov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.