Mirko Filipović zbog dopinga suspendiran na dvije godine

Foto: www.mirkofilipovic.com

Prije dva tjedna Mirko Filipović objavio je kraj karijere, a jutros je Američka antidopinška agencija (USADA) priopćila kako je suspendiran na dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cro Cop uzimao je hormon rasta (hGH) kako bi ubrzao proces oporavka od ozljede ramena. On sam kaže kako je to prijavio UFC-u i USADA-i, ali od toga je odmah nastao skandal.

Iako se nakon toga odlučio povući, pokrenuta je istraga i sada je suspendiran. Njegovo priznanje uzeto je kao olakotna okolnost pa je umjesto maksimalne četiri godine suspenzije dobio samo dvije godine.

O cijelom slučaju danas se oglasio i UFC:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“UFC prihvaća dvogodišnju suspenziju Cro Copu koju je izrekla antidopinška agencija (USADA) zbog kršenja pravila o dopingu. UFC cijeni Cro Copovo otkrivanje i priznanje korištenja zabranjene supstance te podržava izricanje potrebnih sankcija za održavanje sporta čistim. Cro Cop je nakon toga najavio svoje povlačenje iz sporta nakon velike karijere. UFC priznaje njegove uspjehe u sportu mješovitih borilačkih vještina te mu želi dobro u budućem radu “.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.