Modri otputovali u London, Petković otpao u zadnji tren

Foto: fah

Igrači Dinama otputovali su u London gdje ih u četvrtak očekuje utakmica 6. kola Europske lige protiv West Hama. Modri su već osigurali prolaz u iduću fazu UEFA natjecanja, a susret u Londonu i konačni poredak skupine H odlučit će o tome hoće li proljeće igrati u Europa ligi ili u Konferencijskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Kopić je najavio utakmicu uz osvrt na poraz protiv Hajduka:

– U derbiju, usprkos našim očekivanjima, želji i volji da odigramo kvalitetno, to nismo uspjeli. I zbog toga mi je krivo, kao i zbog navijača koji su nam podržali u velikom broju i prije utakmice nam dali podršku. Osigurali smo proljeće, ali u London idemo sa željom da dohvatimo pozitivan rezultat, popravimo kvalitetu igre i napravimo sve da osvojimo taj bod koji bi nas zadržao u Europskoj ligi.

U London Modri putuju bez jednog od najboljih igrača Brune Petkovića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sigurno je ovo i za mene velika utakmica, ali u prvi plan stavljam Dinamo, klub i igrače koji su motivirani, koji se žele vratiti na pravi put, a na meni je fokus da ekipu dovedem u stanje da budu spremni za pravu utakmicu. Ne bih o formaciji, svi su tu osim Brune Petkovića, koji je zbog zdravstvenih razloga ostao u Zagrebu. Ali, tko istrči, bit će spreman za veliku utakmicu.

– West Ham je jaka momčad, uvjerljivo su prvi na ljestvici Europske lige. Naša očekivanja? Idemo tamo učiniti sve kako bismo prezimili u Europskoj ligi. Nisam gledao njihovu utakmicu protiv Chelseaja, ali analizirali smo ih, a znamo ih i otprije, rekao je Arijan Ademi te dodao:

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nalaze se među prvih pet momčadi Premier lige, protiv nas će tražiti pobjedu. Imaju ogromnu kvalitetu, širinu i ozbiljan kadar, baš su ozbiljna momčad. Ali, dat ćemo sve od sebe, pokušati izboriti što bolji ishod.

Luka Ivanušec je istaknuo kako su svjesni situacije, ali i motivirani:

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Da, situacija nije idealna, niti onakva kakvu očekujemo oko Dinama, ali mi u svlačionici ne smijemo tako razmišljati, moramo biti motivirani i vjerovati u sebe prije West Hama. Uspjeli smo se oporaviti od onog poraza, napravili smo dobru analizu, vidjeli gdje smo griješili. Sad je na nama da popravimo svoju igru, budemo bolji, igramo kako smo igrali prije i kako priliči Dinamu.

 

O West Hamu kaže da su favoriti i da očekuje tešku utakmicu:

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pa oni su jedna od najboljih momčadi Premier lige, spremni su, pa očekujem jednu jako tešku utakmicu. Vjerujem da će biti čvrsti i agresivni, a mi se tome moramo prilagoditi i predstaviti u najboljem mogućem svjetlu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.