Odmah iza Ronalda: Modriću Srebrna lopta klupskog Svjetskog prvenstva

Foto: fah

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić dobio je u nedjelju srebrnu statuu za drugog najboljeg igrača svjetskog klupskog prvenstva koje je osvojio njegov Real Madrid pobjedom od 4-2 nad japanskom Kashimom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač turnira je napadač Cristiano Ronaldo koji je u finalu zabio tri gola. Modrić, 31-godišnji vezni igrač, u polufinalu je protiv meksičke Americe bio proglašen igračem utakmice.

Pobjednik Lige prvaka Real Madrid postao je svjetski klupski prvak nakon što je u nedjelju u finalu sa 4-2, ali tek nakon produžetaka, slavio protiv domaćina Kashime. Luka Modrić je igrao do 106. minute kada ga mijenja Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveo je Real golom Benzeme u 10. minuti nakon što je Luka Modrić pucao prema golu japanske momčadi, ali se ona odbila od vratara do Benzeme koji je bio precizan.

No, u 44. minuti nakon pogreške Realove obrane Gaku Shibasaki pogađa za japansku momčad za 1-1. Deset minuta nakon početka drugog poluvremena Japanaci povećavaju na 2-1, strijelac je ponovno Shibasaki nakon još jedne loše reakcije obrane Reala.

U 59. minuti sudac dodjeljuje žuti karton Yamamotu koji je srušio Lucasa, a s bijele točke je precizan Cristiano Ronaldo. U zadnjih 30 minuta slijedi opsada japanskog gola, no bez pogotka i utakmica odlazi u produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam minuta nakon početka prvog produžetka Ronaldo zabija svoj drugi gol na utakmici za vodstvo Reala od 3-2, a u 104. minuti i treći pogodak za konačan rezultat.

Realu je ovo druga titula svjetskog klupskog prvaka poslije 2014. godine. Treće mjesto zauzeo je kolumbijski Atletico Nacional koji je u ranije odigranoj utakmici danas bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca od meksičkog Cluba America.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.