Božićna Caprese torta za ljepše obiteljske blagdane

Foto: slatkisvijet.com

Aromatična božićna torta inspirirana poznatom talijanskom Caprese tortom! Isprobajte odličnu kombinaciju čokolade i orašastih plodova koja se topi u ustima, piše Slatkisvijet.com!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

5 jaja sobne temperature
200 g šećera
2 vanilin šećera
200 g maslaca sobne temperature
200 g čokolade za kuhanje
100 g badema
100 g oraha
100 g lješnjaka
1 žlica ruma
½ žličice cimeta
naribana korica ½ naranče

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lješnjake, bademe i orahe usitnite u blenderu i ostavite sastrane.

Čokoladu zajedno s maslacem otopite na pari ili na laganoj vatri pa ostavite sastrane da se malo ohladi.

Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte otopljenu čokoladu. Još jednom kratko sve izmiksajte pa dodajte usitnjene orašaste plodove, cimet, rum i naribanu koricu naranče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom.

Božićnu tortu pecite 50 minuta na temperaturi od 170 °C. Tortu ohladite na sobnoj temperaturi, a prije posluživanja bogato ju posipajte šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.