Mundo Deportivo objavio koliko zarađuju zvijezde u doba korone: Luka Modrić peti je najplaćeniji igrač Reala…

Foto: fah

Ugledni Mundo Deportivo objavio je plaće nogometaša Real Madrida u vrijeme pandemije koronavirusa, ako je vjerovati uglednom dnevniku kapetan Vatrenih Luka Modrić peti je najplaćeniji igrač Kraljevskog kluba. Naime, hrvatski reprezentativac ima plaću od 9.4 milijuna eura godišnje, što je, dakako, daleko od plaće kakvu je u Realu nekoć imao Cristiano Ronaldo, danas nogometaš Juventusa.  Dakle, Mundo Deportivo objavio je popis godišnjih plaća kluba sa Santiago Bernabeua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Real je zbog krize koja je uzrokovana pandemijom koronavirusa smanjio plaće svojim nogometašima, iako je prvobitno najavio da to neće učiniti, za 10 posto tijekom dvanaest mjeseci ove godine. Ako se kojim slučajem ove sezone ne bi nastavila španjolska liga igračima bi plaće bile smanjene 20 posto.  Ipak ne treba se bojati da će zvijezde Reala nakon ovog smanjenja doći do ruba gladi. Naime, nakon smanjenja od 10 posto Luka će ove sezone zaraditi  9,4 milijuna eura. Zanimljivo da će  od donedavno najboljeg nogometaša svijeta veću plaću imati njemački reprezentativac, igrač sredine terena Reala, Toni Kroos, koji bi trebao dobiti 10.5 milijuna eura. Od Luke će veću plaću imati branič i kapetan Sergio Ramos s plaćom od 10,8 milijuna eura. Najbolje plaćeni nogometaši Kraljevskog kluba su krilini igrači Eden Hazard i Gareth Bale koji će zaraditi po 12 milijuna eura. Eden Hazard je vrlo često ozlijeđen te gotovo da i ne igra, jedno je od najvećih razočarenja Reala, ali mu je zato plaća pristojna.

Podsjetimo i na one koji su iza Luke kada su u pitanju primanja, to su  Marcelo (8,5 milijuna), Karim Benzema (7,8), James Rodríguez (7,6), Thibaut Courtois (7,2)…

Zasad Real nije potvrdio, ali ni demantirao, podatke o iznosu plaća nogometaša Reala koje je objavio Mundo Deportivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, španjolska liga privremeno je zbog pandemije koronavirusa prekinuta 13. ožujka. Kako bi ostao koliko – toliko u dobroj formi hrvatski veznjak, Luka Modrić, individualno vježba u svojoj kući u sjevernom predgrađu Madrida. Ostali igrači možda i najboljeg kluba na svijetu svih vremena se uglavnom nalaze u svojim kućama gdje čekaju vijesti glede nastavka prvenstva. Diljem Europe ublažavaju se mjere koje su uvedene zbog pandemije opasnog virusa. Vjerojatno će tim putem krenuti i Španjolska.  Uoči privremenog prekida prvenstva Barcelona je držala vrh ljestvice, s dva boda više od Reala, a odigrano je 27. kola.

Kraljevski klub ne dobiva novac od televizijskih prava i suvenira, kao ni od ulaznica. Santiago Bernabeu je zatvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.