Najveća kriza u posljednjih dvadesetak godina trese Barcelonu…

Foto: Twitter

Barcelona se, nakon očekivanog i po mnogima zakašnjelog odlaska, sad već bivšeg trenera Setiena nalazi pred velikim promjenama. Novi trener Barcelone trebao bi biti legendarni Nizozemac, Ronald Koeman, koji je zbog odlaska u Kataloniju otkazao svojoj, nizozemskoj, reprezentaciji, čiji je bio izbornik. Pred Koemanom je veliki izazov, povratak Barcelone na vrh španjolskog nogometa, a posebno na krov Europe neće biti nimalo jednostavan. Prema svemu sudeći dolaze godine izuzetno kompaktnog, uigranog Bayerna, jakog i prepunog zvijezda PSG-a, tu su i uvijek jaki engleski klubovi… Iako je Real osvojio naslov ispred nosa preotevši ga Barceloni dojam je kako su i oni u padu i kako im je potrebna rekonstrukcija, a koju su najavili u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća kriza u posljednjih dvadesetak godina trese Barcelonu, pišu španjolski mediji, klub pokušava izlaz pronaći u izboru novog trenera, iako to i SAMO to neće biti dovoljno. Uvjerljiv poraz od Bayerna čak 8:2 u četvrtfinalu Lige prvaka signal je za čelništvo Barce, promjene su nužne. Momčad treba svježinu, igrače koji su željni trofeja, treba novu energiju, i ne samo u momčadi, ne samo na klupi…

Nakon nekoliko dan šutnje i razmišljanja pred mikrofon i kamere službene televizije Barcelone stao je, kako smo već pisali, čelnik kluba Josep Maria Bartomeu te je pritom potvrdio ono što se znalo, novi trener Barce bit će Ronald Koeman, pod uvjetom da ne bude nekih promjena u predstojećim danima.

“Ako ne bude promjena u predstojećim danima, Koeman će preuzeti vodstvo nad momčadi. Izabrali smo ga zbog iskustva i filozofije, a i poznaje klub”, rekao je Bartomeu, koji je dao i odgovor na pitanje, a koje zanima navijače, ali i navijače ne samo Barcelone nego i ostalih klubova. Dakako, mislimo pritom na sudbinu Lionela Messija. Ostaje li sjajni Argentinac i dalje u Kataloniji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi ima ugovor do 2021. godine, zna da počinje novi projekt, da dolazi novi trener. Nemam dvojbe. Sigurno će ostati. Sad smo svi razočarani, ali će nas promjene ohrabriti”, poručio je Bartomeu.

O pojačanjima zasad se malo govori, no, zanimljivo da je jedan od ”krvnika”, koji je presudio Barci u četvrtfinalu Lige prvaka, bio Coutinho, igrač Barcelone na posudbi u Bayernu.

Bez obzira na optimističke riječi čelnika Barce ipak Messi navodno želi već ovog ljeta napustiti klub, koji se nalazi u najvećoj krizi u novijoj povijesti. Ako bi zaista Messi doista već ovog ljeta napustio Barcu put bi ga najvjerojatnije odveo prema Engleskoj, odnosno u svlačionicu još jednog gubitnika Lige prvaka, Manchester Cityja, na čijoj klupi sjedi Pep Guardiola.

Ipak, Messijev suigrač iz reprezentacije Argentine, Gonzalo Higuain, smatra da takav potez Messiju ne bi bio baš najbolje rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Engleska liga je užasno teška i komplicirana. Za početak, stoperi su građeni kao ormari i samo mlate, a suci ništa ne sude. Ja se nisam mogao adaptirati šest mjeseci i ta liga nema veze sa španjolskom. Leo igra nogomet na drugom nivou i ne znam kako bi na njega to utjecalo, ali ne bi mu bilo lako”, kazao je argentinski napadač,Gonzalo Higuain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.