Najveći poljski klub u hrvatskim rukama: ‘Bog mi je dao sposobnost da budem vođa, bit ćete zahvalni onome tko me doveo’

Foto: fah

Bivši direktor Dinama Romeo Jozak pred novim je izazovom, zapravo najvećim izazovom u karijeri. Postao je novi trener poljskog prvaka, varšavske Legije, a za pomoćnika je uzeo Deana Klafurića i stručnjaka za kondiciju Krešimira Šoša, a Ivan Kepčija postao je direktor Akademije, pišu Sportske novosti. Drugim riječima, najveći poljski klub trenutno je u hrvatskim rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jozak nema trenerskog iskustva, bio je direktor škole Dinama, a najveći mu je mentor bio legendarni brk hrvatskog nogometa, bivši trener zlatne generacije zaprešićkog nogometa i Intera, Ilija Lončarević. Prilikom predstavljanja poljskoj javnosti Romeo Jozak je rekao:

“Gledao sam Legiju u tri utakmice, moramo više težiti igri. Pokazat ćemo bit nogometa, potrebni su agresija i hrabrost, ali i više igre s loptom. Postoje načini da se to postigne, za to treba vremena, nastojat ću da što prije Legia prezentira napadački nogomet. Neki ljudi kažu da sam čvrste ruke, to je istina, moja je filozofija da je najvažniji težak rad, no otvoren sam za kontakte s igračima…”

Naravno, nije mogao izbjeći činjenicu da mu nedostaje trenersko iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao direktor sam osvojio sva područja u kojima sam radio. Kad sam osjetio da sam učinio sve, znao sam da želim biti trener. Igrači još ne znaju moje ime, ali upoznat će me, ne samo u Poljskoj. Odluka o dolasku u Legiju zahtijevala je hrabrost, da je nisam imao, ne bih bio ovdje. Bog mi je dao sposobnost da budem vođa. Vidjet ćete da ćete jednog dana biti zahvalni predsjedniku Mioduskom koji je imao hrabrost i odlučio realizirati ovu viziju…”, rekao je Jozak uz zaključak: ”Nisam mađioničar. Znam što mogu učiniti, ali ne znam što igrači imaju u glavama…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.