Nakon loših igara u kvalifikacijama za SP odlazi li uz Skelina i Dino Rađa?

Foto: Snimka zaslona

Nakon teške pobjede hrvatske košarkaške reprezentacije protiv Nizozemske (82:78) u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, pobjede koja zapravo ne jamči ništa s obzirom kako je izborena s manjom razlikom od sedam koševa, iako je naša reprezentacija imala deset razlike u završnici, izbornik Ivica Skelin se neizravno odlučio oprostiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ima puno važnijih pitanja u hrvatskoj košarci jer ne daje izbornik koševe. Hoćemo li se plasirati na Svjetsko prvenstvo? To ćete morati pitati onoga tko bude trener. Ja sam imao svojih pogrešaka, neku drugu viziju. Jedna od mojih pogrešaka jest i nepozivanje Hrvoja Perića za prvi par kvalifikacijskih utakmica. Osim toga, možda smo svi zajedno precijenili kvalitetu igrača koje smo imali”, rekao je Skelin, očito svjestan i svojih promašaja. Hrvatska bez NBA zvijezda nije ista momčad, naravno, ali bi to i dalje trebala biti momčad koja je na domaćem parketu favorit protiv Rumunjske, od koje se izgubilo.

Tko će biti nasljednik za sada nije poznato, no, predsjednik HKS-a Stojko Vranković jasno je rekao da je kratkotrajna era Ivice Skelina završena konstatiravši kako se izbornik sam smijenio debaklom i porazom od Rumunjske. Vranković je neizravno priznao pogrešku rekavši da nisu pogodili kada su vjerovali da Skelin može voditi reprezentaciju, uz dodatak kako je izbornik previše lutao. Ni u Savezu nisu očito imali jasnu viziju.

Hoće li Skelin biti i jedini koji će otići i hoće li s njim otići i Dino Rađa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoć vrhunski košarkaš, Dino Rađa, do sada je u Savezu bio odgovoran za izbor izbornika, dakle, i on snosi odgovornost za izuzetno loš rezultat hrvatske košarke u ovim kvalifikacijama, u kojima Hrvatskoj zapravo igra tek teorija, s obzirom kako u nastavak kvalifikacija, čak i da prođu, naši košarkaši neće prenijeti ništa. Proteklih dana pojavila su se u dijelu medija nagađanja da bi uz Skelina mogao otići i Rađa, kome dio hrvatske sportske javnosti puno toga zamjera. Da ne idemo sada u detalje.

U slučaju da Rađa ipak ostane, iako suočen s lošim rezultatima naše reprezentacije, on će i dalje biti ključna osoba prilikom odabira novog hrvatskog izbornika, mada odluku službeno donosi Stručni savjet. Zapravo se radi o odluci Rađe i predsjednika Vrankovića. Pred vratima su i Olimpijske igre, a gdje je tu hrvatska košarka, koja se prije dvije godine u Riju pokazala u vrlo dobrom svjetlu? Tada se činilo kako se napokon ”vraćamo.”

Podsjetimo, do kraja prvog dijela kvalifikacija u lipnju našu reprezentaciju čekaju susreti protiv Italije te Rumunjske u gostima. Najmanje jedna pobjeda je sasvim sigurno imperativ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.