Nakon poraza od Perua Vedran Ćorluka je bio nezadovoljan, kako poslije Meksika vidi izglede Vatrenih na Svjetskom prvenstvu?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je u drugoj utakmici američke mini turneje reprezentaciju Meksika pogotkom Ivana Rakitića iz jedanaesterca u 62. minuti utakmice. Iako su Vatreni igrali znatno oslabljeni izostankom šestorice standardnih igrača prve postave zasluženo su slavili protiv neugodnog protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza od Perua (0:2) u prvoj utakmici američke turneje povratnik među Vatrene iskusni stoper Vedran Ćorluka oštro je kritizirao je odlazak šestorice igrača iz SAD-a i njihov povratak u Europu. Ćorluka je danas ipak zadovoljan pobjedom i izdanjem protiv Meksika.

‘Mislim da smo dobro stajali na terenu, da smo odradili sve što je trener tražio. Imali smo dobre blokove i izlazili u sjajne protunapade. Imali smo puno dobrih situacija i u drugom poluvremenu smo za to nagrađeni. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Dogovorili smo se da moramo igrati puno agresivnije i promijeniti puno stvari u odnosu na utakmicu s Peruom. To smo i napravili. Pobijedili smo i to je najbitnije”, kazao je Vedran Ćorluka.

Na pitanje novinara koliko i što su Vatreni naučili iz dvije pripremne utakmice u SAD-u hrvatski stoper je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nadam se da smo naučili da nam pristup uvijek mora biti kakav je bio danas. Ne smijemo si dopustiti da neke utakmice uzimamo zdravo za gotovo kao što smo to napravili protiv Perua…”

Kako Vedran Ćorluka vidi izglede hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji?

”Optimist sam. Pokazali smo da imamo jedan širok kadar, da smo dobri i da možemo pobijediti jednu odličnu reprezentaciju s kojom smo prije imali problema.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.