Nakon potopa reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Euro 2020. srpski mediji pišu: ”Skandal i sramota! Hrvatski klub ima grb s ustaškim simbolima”

Foto: Snimka zaslona

Reprezentacija Srbije doživjela je potop, kao i puno puta dosad, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, u nedostatku uspjeha ”Kokezanije” srpski mediji sve češće zaviruju u hrvatsko dvorište i traže skandale tamo gdje ih, naravno, nema.

Tako navodno umjereni Blic piše o ‘‘skandalu i sramoti u Hrvatskoj nogometnoj ligi’‘: ‘‘Skandal u Hrvatskoj! Nogometni  klub Udarnik iz Zablatja ima grb sa ustaškim slovom “U” i šahovnicom u sredini”, piše Blic te nakon toga u svom lovu nastavlja:

”Jasno je da “U” na grbu predstavlja prvo slovo naziva kluba, ali problem je u tome što ono ima “uši”. Upravo takvo “U” su kao svoj simbol koristile ustaše”, navodi Blic. Drugim riječima, Hrvati bi, ako već ne mogu drugačije, trebali skratiti uši, ne samo slovima svoje abecede, nego tko zna gdje i što još.

Blic, dakako, tu ne posustaje, nastavljaju u istom stilu klasičnog manipulativnog kvazi novinarstva, naime, zaboravljaju, kao i neki navodno hrvatski mediji, da je grb s prvim bijelim poljem postojao i prije ustaškog pokreta, puno prije NDH, a možda čak i prije nego li su Srbi stigli ”na ove prostore.”

”Šahovnica u slovu “U” počinje bijelom kockicom, što se također vezuje za ustaše. Sadašnja hrvatska šahovnica kreće crvenom kockicom”, navodi Blic, zaboravljajući da je prva službena hrvatska zastava nakon pada komunizma imala grb s početnim bijelim poljem. Međutim, srpski novinari i činjenice ne idu baš ruku pod ruku.

Dakako, u Hrvatskoj su i prije srpskih medija reagirali dežurni hrvatski čuvari hrvatske povijesti i sadašnjosti…

 ”Skandal je nastao poslije održane redovne godišnje Skupštine kluba, o čemu se pojavila vijest na službenoj stranici općine Legrad u Koprivničko-križevačkoj županiji, a ilustrirana je spornim grbom, prenosi portal podravski.hr.

 Načelnik općine Ivan Sabolić (SDP) je rekao da će odmah zatražiti da se fotografija grba skloni, što je i učinjeno, kao i da će poslat zahtjev da se grb kluba promijeni”, zaključuje Blic.

Zanimljivo, ”sporni grb” postoji već dugo vremena i tek sad su ga ”slučajno” primijetili.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr