Nakon potopa reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Euro 2020. srpski mediji pišu: ”Skandal i sramota! Hrvatski klub ima grb s ustaškim simbolima”

Foto: Snimka zaslona

Reprezentacija Srbije doživjela je potop, kao i puno puta dosad, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, u nedostatku uspjeha ”Kokezanije” srpski mediji sve češće zaviruju u hrvatsko dvorište i traže skandale tamo gdje ih, naravno, nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako navodno umjereni Blic piše o ‘‘skandalu i sramoti u Hrvatskoj nogometnoj ligi’‘: ‘‘Skandal u Hrvatskoj! Nogometni  klub Udarnik iz Zablatja ima grb sa ustaškim slovom “U” i šahovnicom u sredini”, piše Blic te nakon toga u svom lovu nastavlja:

”Jasno je da “U” na grbu predstavlja prvo slovo naziva kluba, ali problem je u tome što ono ima “uši”. Upravo takvo “U” su kao svoj simbol koristile ustaše”, navodi Blic. Drugim riječima, Hrvati bi, ako već ne mogu drugačije, trebali skratiti uši, ne samo slovima svoje abecede, nego tko zna gdje i što još.

Blic, dakako, tu ne posustaje, nastavljaju u istom stilu klasičnog manipulativnog kvazi novinarstva, naime, zaboravljaju, kao i neki navodno hrvatski mediji, da je grb s prvim bijelim poljem postojao i prije ustaškog pokreta, puno prije NDH, a možda čak i prije nego li su Srbi stigli ”na ove prostore.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Šahovnica u slovu “U” počinje bijelom kockicom, što se također vezuje za ustaše. Sadašnja hrvatska šahovnica kreće crvenom kockicom”, navodi Blic, zaboravljajući da je prva službena hrvatska zastava nakon pada komunizma imala grb s početnim bijelim poljem. Međutim, srpski novinari i činjenice ne idu baš ruku pod ruku.

Dakako, u Hrvatskoj su i prije srpskih medija reagirali dežurni hrvatski čuvari hrvatske povijesti i sadašnjosti…

 ”Skandal je nastao poslije održane redovne godišnje Skupštine kluba, o čemu se pojavila vijest na službenoj stranici općine Legrad u Koprivničko-križevačkoj županiji, a ilustrirana je spornim grbom, prenosi portal podravski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Načelnik općine Ivan Sabolić (SDP) je rekao da će odmah zatražiti da se fotografija grba skloni, što je i učinjeno, kao i da će poslat zahtjev da se grb kluba promijeni”, zaključuje Blic.

Zanimljivo, ”sporni grb” postoji već dugo vremena i tek sad su ga ”slučajno” primijetili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.