Nakon serije poraza promjena: Douglas Bradley novi trener hokejaša Medveščaka

Foto: fah

Amerikanac Douglas Bradley novi je trener hokejaša Medveščaka nakon što je dosadašnji glavni trener Connor Cameron sporazumno napustio klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bradley je u Medveščaku već bio od 2009. do 2011. kada je obavljao nekoliko klupskih funkcija. U sezoni 2009/10. bio je direktor hokejskih operacija i sportski direktor. U sezoni nakon toga radio je kao pomoćnik glavnog trenera Teda Satora, od kojeg je u sredini sezone, također nakon niza poraza i lošeg plasmana momčadi na ligaškoj ljestvici, preuzeo momčad kao glavni trener.

Nakon Medveščaka radio je kao pomoćnik glavnog trenera u Wheeling Nailersima u ECHL-u (2013- 2015), a zatim kao glavni trener u mađarskom DVTK Jegesmedvek . Bradley ima bogato EBEL iskustvo, uz Medveščak bio je i trener slovenskih Jesenica i austrijskog Innsbrucka.

“Postigli smo dogovor o povratku Douga Bradleya u Medveščak. Bradley sa sobom donosi bogato iskustvo vođenja momčadi u EBEL-u te ima vrstu energije i karaktera za koji vjerujemo da će potaknuti naše igrače da budu uspješniji, da igraju u skladu sa svojim stvarnim potencijalom. Vjerujemo kako imamo odličnu momčad, momčad koja može i koja želi izboriti doigravanje i dovoljno je vremena da ostvarimo taj plan i da promijenimo poredak na ljestvici u našu korist”, kazao je sportski direktor ‘medvjeda’ Aaron Fox.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bradley će se momčadi pridružiti 26. prosinca u Villachu, a vodit će je kao trener na domaćoj utakmici protiv Graza 28. prosinca u Zagrebu. Do Bradleyeva dolaska i preuzimanja momčad vode dosadašnji pomoćni treneri Dylan Beston i Carter Beston – Will koji ostaju u Klubu.

Dosadašnji glavni trener Connor Cameron dogovorio je s vodstvom kluba raskid ugovora. Razilaženju je prethodila želja glavnog trenera Camerona da se vrati u Kanadu zbog obiteljske situacije kao i niz loših rezultata u posljednje vrijeme.

“Klub i glavni trener Connor Cameron zajednički su dogovorili završetak suradnje prije kraja sezone. Cameron ima određene obiteljske obaveze zbog kojih se mora vratiti prije vremena u Kanadu, a obzirom na lošiji rezultata u posljednje vrijeme odlučili smo učiniti ovu promjenu u našoj EBEL momčadi. Cameronu zahvaljujemo na suradnji i želimo uspjeh u daljnjoj karijeri te sve najbolje njegovoj obitelji,” dodao je Fox.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cameron se Medveščaku pridružio u KHL sezoni 2016/17. kao prvi pomoćni trener tadašnjeg glavnog trenera Gordya Dwyera. Povratkom u EBEL i odlaskom Dwyera u Dinamo Minsk Cameron je preuzeo prvu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.